• Haberler
  • Genel
  • Torbalı’da mevsimlik işçi çocukları için açılan yaz okulu projesi tamamlandı

Torbalı’da mevsimlik işçi çocukları için açılan yaz okulu projesi tamamlandı

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre Mevsimlik tarım işçisi çocuklarının eğitim açığının tamamlanması için yaz...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre Mevsimlik tarım işçisi çocuklarının eğitim açığının tamamlanması için yaz aylarında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Hayat Vakfı işbirliğiyle yürüttüğü “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması” projesi sona erdi. Subaşı İlk ve Ortaokullarında 3 derslikte 79 öğrenciye eğitim verildi. Proje sonunda öğrenciler ve öğretmenlere sertifikaları verildi. Sertifika törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da katıldı. Tosun, sertifikaları görevlilere takdim edip, emekleri için teşekkür etti. Oldukça keyifli bir eğitimin sona erdiğini ifade eden Tosun, bu tür projelerin paydaşı olmaktan dolayı da mutlu olduklarını kaydetti.

Torbalı’ya tarım işçiliği amaçlı gelen ailelerin çocukları genellikle okula bir ay geç başlayıp, bir buçuk ay erken bırakıyor. Çocuklar, yazın en sıcak günlerini ise çadırda ailelerini bekleyerek geçiriyor. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem çocukların eğitim açığını kapatmak hem de günün en sıcak saatlerini güvenli bir ortamda geçirmelerini sağlamak için çocuklara yaz okulu eğitimi veriyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme