• Haberler
  • Genel
  • Torbalı’da şap hastalığına karşı seferberlik başladı

Torbalı’da şap hastalığına karşı seferberlik başladı

Geçtiğimiz yıllarda Torbalı’da görülen bazı hayvan hastalıkları nedeniyle ilçede karantina önlemleri uygulanmış ve ilçeye hayvan giriş...

Geçtiğimiz yıllarda Torbalı’da görülen bazı hayvan hastalıkları nedeniyle ilçede karantina önlemleri uygulanmış ve ilçeye hayvan giriş çıkışı yasaklanmıştı. Bu yıl aynı durumun yaşanmaması için alınan önlemler arttırılırken, aşılama seferberliği başlatıldı. Torbalı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan aşılama çalışmaları kapsamında veteriner hekimler ilçedeki tüm büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşılıyor. Önce küçükbaş hayvanları çiçek hastalığına karşı aşılayan kurum yetkilileri şimdide büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşılıyor.

Torbalı Tarım ve Orman İlçe  Müdürlüğü ekipleri, mahalle mahalle gezerek, şap hastalığına karşı koruyucu aşılamasını yapıyor.  Ekiplerin şap hastalığı tedbirleri kapsamında tüm önlemlerini alarak, aşılama çalışmalarını gerçekleştirdiğini vurgulayan yetkililer, aşılama çalışmasının ise yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme