Torbalı'da tarım alanı talanına geçit yok!

Torbalı Belediyesi, hobi bahçesi adı altında tarım alanlarının yok edilmesine müsaade etmiyor. Torbalı Belediye Başkanı Övünç...

Torbalı Belediyesi, hobi bahçesi adı altında tarım alanlarının yok edilmesine müsaade etmiyor. Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in göreve gelir gelmez verdiği ilk talimatlardan biri olan tarım alanlarının korunması hususunda, tarım alanı talanına karşı adeta savaş açıldı. Torbalı Belediyesi zabıta ekipleri, tarım alanına kaçak olarak kurulan hobi bahçelerini mühürlüyor.

Hobi bahçelerine asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Başkan Demir, yaptığı açıklamada “Hobi bahçesi adı altında tarım arazilerimizi işgale ve talana geçit vermeyeceğiz.  Görüntü kirliliğinden yaban hayvanlarının doğal yaşamına zarara kadar pek çok sıkıntı yaratan hobi bahçelerine karşı Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz tek tek tespitlerde bulunarak yaptırım uygulamaya devam ediyor. Hemşehrilerimizle el ele doğal değerlerimizi korumayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in talimatı ile denetimlerini sıklaştıran Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tarım alanlarını yok eden hobi bahçelerini tespit ederek bir bir mühürlüyor. Son olarak belediye ekipleri, Çapak, Demirci, Saipler, Bozköy, Yoğurtçular, Dağkızılca, Çakırbeyli, Dirmil ve Karakuyu mahallelerinde yer alan hobi bahçelerini mühürledi. Mühürlenen hobi bahçelerine para cezası da uygulayacak olan Torbalı Belediyesi, tarım arazilerini talan edenlere geçit vermeyecek.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme