• Haberler
  • Genel
  • Torbalı’nın pazarcı esnafı pazar yerini bırakmak istemiyor

Torbalı’nın pazarcı esnafı pazar yerini bırakmak istemiyor

Torbalı Belediyesi tarafından asırlık Tepeköy Pazarı kaldırıldı. Bugün kurulması gereken pazar yeri kurulmadı. Pazar yeri esnafı...

Torbalı Belediyesi tarafından asırlık Tepeköy Pazarı kaldırıldı. Bugün kurulması gereken pazar yeri kurulmadı. Pazar yeri esnafı ise eylem yaptı. Pazar yerinde toplanan yüzden fazla esnaf, birlikte Torbalı Belediyesi’ne yürüdü. Pazar yeri esnafına destek için Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü ve İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar da guruba eşlik etti. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile görüşmek isteyen ancak görüşemeyen esnaf, daha sonra Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ile görüştü.

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter’den destek isteyen pazar yeri esnafı, Kaymakam Öter’den konu ile ilgilenme sözünü aldı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de konu ile ilgili Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile görüşeceği öğrenildi.

Daha sonra sloganlar eşliğinde tekrar pazar yerine yürüyen pazarcı esnafı, Torbalı Belediyesi’nin yeni pazar yeri için yapacağı kura çekilişine katılmama kararı aldı. Eylemleri sürdüreceklerini ifade eden esnaf, önümüzdeki hafta belediyenin kararını tanımayarak tezgah kuracaklarını belirttiler.

Hasan Demir

Bakmadan Geçme