Torbalı’nın tarihi su kemerleri yok olmak üzere

Torbalı'nın Helvacı köyünde bulunan tarihi su kemerleri için hiç bir tedbir alınmıyor. Geçtiğimiz yıl gazetemizin gündeme...

Torbalı’nın Helvacı köyünde bulunan tarihi su kemerleri için hiç bir tedbir alınmıyor. Geçtiğimiz yıl gazetemizin gündeme getirdiği su kemerleri hala koruma altına alınmadı.

Ormanın içinde adeta saklanmış vaziyette duran iki su kemeri, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. 350 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen su kemerleri, ormandan Helvacı köyüne su taşımak için yapılmış. Günümüzde ormanın içinde gizlenmiş şekilde duran su kemerleri ne yazık ki yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Zamanın yıpratıcılığına daha fazla dayanamayan su kemerleri, taşları bir araya getiren harcın deforme olması nedeniyle günden güne zayıflıyor. Hatta su kemerlerinde zaman zaman kemerleri bir araya getiren taşlar dökülüyor. Helvacı sakinleri, yetkililerin şimdiye kadar keşfedemediği bu su kemerlerinin koruma altına alınmasını istiyor.

Helvacı sakinleri, gazetemiz aracılığıyla konuyu gündeme getirmiş ve tarihi su kemerlerinin koruma altına alınmasını istemişlerdi.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme