• Haberler
  • İzmir
  • ''Torbalı'nın Yeni 100'ü' lansmanında 100 günlük performans

''Torbalı'nın Yeni 100'ü' lansmanında 100 günlük performans

31 Mart yerel seçimlerinde Torbalı Belediye Başkanı olarak seçilen Övünç Demir, görev süresinin ilk 100 gününü...

31 Mart yerel seçimlerinde Torbalı Belediye Başkanı olarak seçilen Övünç Demir, görev süresinin ilk 100 gününü ve gerçekleştirdiği projeleri ‘Torbalı’nın Yeni 100’ü’ sloganıyla düzenlediği lansman toplantısında açıkladı. İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte, Başkan Demir’in yanı sıra CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Özkan Tice ve Ekincan Aksoy, CHP Torbalı İlçe Başkanı Şengül Babacan, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP Torbalı Kadın Kolları Başkanı Nurgül Uytun, CHP il ve ilçe yöneticileri, belediye bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Torbalılı vatandaş yer aldı.

TOPLANTI SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI

Lansman toplantısı, şehitler ve 30 Haziran’da Ayrancılar’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ayrıca, Torbalı Belediyesi’nin yeni dönem hizmetlerinin anlatıldığı bir video gösterimi de yapıldı.

CHP İL BAŞKANI ASLANOĞLU’NDAN BAŞKAN DEMİR’E ÖVGÜ

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Başkan Demir’i övgüyle andı. Aslanoğlu, “Övünç Başkanımız, Torbalı’nın çalışkan ve özverili belediye başkanı. Beş yıl içinde daha büyük hizmetler gerçekleştireceğine inanıyorum. Biz kendisine kefiliz ve engellemeye çalışılan bu sürecin önünde duracağız” dedi.

Başkan Övünç Demir, toplantıda Torbalı halkının büyük ilgisiyle karşılandı. Konuşmasında, “Bu 100 gün boyunca dinlenmeden çalıştık ve yorulmadık. Torbalı için her şeyin en iyisini yapmak adına yola çıktık,” diyen Demir, ilk 100 günlük çalışmalarını 15 başlık altında detaylandırdı. Göreve geldikten sonra “Gerçek makam sokaklarımız” mottosuyla halk buluşmaları düzenlediklerini belirten Demir, yeşil alanları artırma çalışmalarına da dikkat çekti. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 6 metrekareye çıkardıklarını ve yarım kalan meydan ile yeni belediye binası projelerini tamamlayacaklarını söyledi.

MALİ DİSİPLİN VE BORÇ ÖDEMESİ VURGUSU

Toplantının önemli bir bölümünde mali disipline de değinen Demir, “Göreve geldiğimizde 1 milyar 200 milyon TL’lik borçla devraldık. İlk 3 ayda bu borcun 205 milyon TL’sini, yani yüzde 17’sini ödedik,” dedi. Ayrıca, İller Bankası’ndan gelen kesintilere ve hükümete yönelik pozitif ayrımcılık çağrısında bulundu. “Torbalı en fazla vergi veren ilçeyse, hakkımızın Torbalılılara verilmesini talep ediyorum,” diyerek bu konuda hükümete çağrıda bulundu.

  • Yeşil Alanlar ve Altyapı: Torbalı’da yeşil alan miktarını artırmak için ciddi ağaçlandırma projeleri yürütülüyor. Öncelikli olarak en ihtiyaç duyulan yollar asfaltlanacak ve yarım kalan projeler tamamlanacak.
  • Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik: Başkan Demir, yetimin hakkını koruyacaklarını, şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini ve komisyon raporlarıyla halka bilgi vereceklerini belirtti.
  • Sokaklarda Denetim: “Seçimden sonra ortadan kaybolanlardan olmayacağım,” diyen Demir, sokakları sürekli kontrol ederek Torbalı’nın hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını vurguladı.
  • Can Dostları: Torbalı sınırlarında yaşayan hayvanlar için ekstra önlemler alacaklarını, hayvan barınağını genişleteceklerini ve can dostlarının güvenliğini sağlayacaklarını ifade etti.

Başkan Demir’in toplantıda verdiği mesajlar, Torbalı’nın gelecekteki planları ve hedefleri hakkında önemli ipuçları sundu ve katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

Bakmadan Geçme