• Haberler
  • Genel
  • Toyota araçlarında Blockchain kullanmayı planlıyor

Toyota araçlarında Blockchain kullanmayı planlıyor

Toyota, araçları için “Hizmet Olarak Mobilite (MOA)” geliştirme amacıyla Ethereum blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor. Japon otomotiv...

Toyota, araçları için “Hizmet Olarak Mobilite (MOA)” geliştirme amacıyla Ethereum blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Japon otomotiv devi Toyota, araçlarında Ethereum blockchain teknolojisini kullanmayı değerlendiriyor. Bu hamle, Toyota’nın Blockchain Lab tarafından araçları dijital hesaplar olarak yönetmek için blockchain’i kullanma çalışmaları kapsamında, Toyota’nın Mobilite 3.0 konseptinin bir parçası olarak geliyor.

Toyota Blockchain Lab, “araç tipi, renk, plaka, amblem, sürüş tarzı ve sürücünün ifadesi” gibi çeşitli bilgileri entegre etti.  Firma blog yazısında, mobilitenin temsili için “hem sürücünün hem de aracın durumlarının bir örtüşmesini” gerektirdiğini belirtti. Toyota, mobiliteyi blockchain üzerinde akıllı bir hesap olarak yorumlayarak, hem sürücünün hem de aracın durumlarının örtüşmesiyle programlanabilirliğin iyileştirileceğini söylüyor.

Toyota Blockchain Lab, bu teknolojiyi kullanarak gelecekte tamamen otonom sürüşe doğru ilerlemeyi hedefliyor. MOA’nın, ERC-4337 standardına dayanarak nasıl tasarlanacağını araştıran lab, bu hesapları “Mobilite Odaklı Hesap” olarak adlandırıyor.

NEŞE YAVUZ 

Bakmadan Geçme