Trafik güvenliğini hiçe sayanlara geçit yok!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düğün ve asker konvoyları gibi etkinliklerde trafik güvenliğini ihlal eden sürücüleri affetmeyeceklerini söyleyerek uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atanlara karşı taviz vermeyeceklerini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, E-5 Kuzey Maltepe ve Beykoz Bağlantı yolunda çakarlı lüks araçlarla drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye atan düğün konvoylarına yönelik soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Bakan Yerlikaya, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından incelenen sosyal medya görüntülerinin ardından sivil trafik ekiplerinin çalışmaları sonucu, 16 kişinin kimliğinin belirlendiğini ve bu kişilere 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla idari para cezası uygulandığını açıkladı. 

“HİÇE SAYANLARI AFFETMEYECEĞİZ”

Ayrıca, bu şahısların ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek’ suçundan Beykoz Çavuşbaşı Polis Merkez Amirliği'ne teslim edildiğini vurgulayan Yerlikaya “Saygısızca araç kullananları, düğün ya da asker konvoyu yaparak hem trafik güvenliğini hiçe sayanları hem de diğer araç sürücülerinin can güvenliğini hiçe sayanları affetmeyeceğiz. Aziz milletimizden isteğim, bu tür araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları 112'ye bildirin. Biz gereğini yapıp, adalete teslim edelim. Bu tür olaylara geçit vermeyelim” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme