Tüketici geri dönüşümlü ambalaj istiyor
Çevresel farkındalığın giderek arttığı günümüzde, birçok işletme sürdürülebilir üretim anlayışını benimsiyor. Çevre dostu ürünlere olan talep...
Çevresel farkındalığın giderek arttığı günümüzde, birçok işletme sürdürülebilir üretim anlayışını benimsiyor. Çevre dostu ürünlere olan talep arttıkça ambalaj endüstrisi de doğru oranda ivme kazanıyor. Günlük yaşamlarında sürdürülebilir alışkanlıklara sahip olan yeni nesil tüketici, satın alma davranışlarını ürünlerin ekolojik etkilerine göre şekillendiriyor. Geçtiğimiz sene yapılan The Buying Green Report araştırmasına göre tüketicilerin yaklaşık % 71’i satın alma esnasında ambalaj sürdürülebilirliğini göz önünde bulunduruyor. Ambalajlama sektöründeki dönüşüm, yalnızca teknolojik ilerlemenin yanı sıra endüstrinin çevre dostu bir yaklaşıma olan bağlılığını vurguluyor. Şirketler, çevresel ayak izlerini azaltmak ve daha sürdürülebilir paketleme çözümleri sunmak için Ar-Ge çalışmalarına ve yenilikçi teknolojilere yatırım yapıyor. Bu dönüşüm süreci, karbon emisyonunu minimum seviyeye indirirken tüketicilerin beklentilerini karşılamalarına olanak tanıyor. Markaların inovasyona olan bağlılıklarını sürdürmeleri gerektiğini söyleyen Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, gelecek nesle sürdürülebilir ambalaj seçenekleri sunmanın önem taşıdığını vurguluyor.
Markaların sürdürülebilirlik yolculuklarını hızlandırmaları gerektiğini belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Sürdürülebilirlik yalnızca bir trend değil, geleceğimizin yapı taşlarından biri. Bu nedenle tüm markaların çevre dostu uygulamaları benimsemesi ve bu yönde adımlar atması gerekiyor. Özellikle ambalajlama endüstrisinde, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek, çevre dostu bir dünyanın temelini oluşturuyor. Bu noktada geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanılmasına ve atıkların minimize edilmesine dikkat etmek büyük önem taşıyor. Ambalajlama teknolojilerindeki yenilikler, sadece çevresel etkileri azaltmakla kalmıyor, tüketicilerin güvenini kazanmaya da yardımcı oluyor. Gelecekte de çevreye duyarlı markaların rekabet avantajı elde edeceği ve tüketici tercihinde öncelikli olacağı bir gerçek. Bu nedenle markaların sürdürülebilir tasarım süreçlerine yatırım yaparak inovatif çözümlerle sektöre öncülük etmeleri gerekiyor.” açıklamalarında bulundu.
HÜSNİYE SEVAL ACUN