Tüm Yerel -Sen, Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

Tüm Yerel -Sen Merkez Yönetim Kurulu bir basın duyurusu yayımlayarak desteklerini açıkladı. Yayımlanan bildiride emekçilerin gelirlerinin...

Tüm Yerel -Sen, Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Yerel -Sen Merkez Yönetim Kurulu bir basın duyurusu yayımlayarak desteklerini açıkladı. Yayımlanan bildiride emekçilerin gelirlerinin yüksek enflasyon karşısında eridiğine, temel hukuk ilkelerinden uzaklaşıldığına ve adaletsiz politikalara dikkat çekildi.
Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Hukuk devleti, bütün işlem ve eylemlerinin hukuk kurallarına uygunluğunu başlıca geçerlik koşulu sayan, her alanda adaletli bir hukuk düzeni kurmayı amaçlayan ve bunu geliştirerek sürdüren, hukuku tüm devlet organlarına egemen kılan, Anayasa’ya aykırı durum ve tutumlardan kaçınan, insan haklarına saygı duyarak bu hak ve özgürlükleri koruyup güçlendiren, Anayasa’ya ve hukuk kurallarına bağlılığa özen gösteren, yargı denetimine açık olan, yasaların üstünde yasa koyucunun da uymak zorunda olduğu temel hukuk ilkeleri ile Anayasa’nın bulunduğu bilinci olan devlettir. 21 yıldır ülkemizi yöneten siyasi iktidar söylemleri ve icraatları ile eşitlik ilkesini yok etmiş, sosyal hukuk devletini zayıflatmıştır.
Kamu yönetiminde tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi olan vakıf ve dernekler hüküm sürmeye başlamıştır. Adalet ilkesi yok edilmiş, liyakat ortadan kaldırılmıştır. Eş, dost akraba, yandaşlık en önemli referans olmuştur.
Neoliberal politikalar başat ilke haline getirilmiştir. Uluslararası güçlerin istekleri emir telakki edilmiştir. Emekçiler ve emekten yana tavır alanlar yoksullukla sınanır hale getirilmiştir. Kamu emekçileri beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Açlık sınırı 11.632, yoksulluk sınırı ise 30.630 TL olmuştur. Hal böyle iken emekçilerin gelirleri yüksek enflasyon karşısında erimiş, satın alma gücü zayıflamıştır.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, insan hak ve özgürlüklerinin, adaletin, insana, hayvana, doğaya saygılı, insan odaklı kamucu ve toplumcu adil yönetimin iş başında olması elzemdir. Çocuklarımızın çağın gereksinimlerine uygun yetişmeleri, bilimsel, çağdaş temelli eşit eğitim almaları gerekmektedir.
Parasız sağlık ve parasız eğitim tüm yurttaşlara adil bir şekilde sunulmalıdır. Kamusal istihdamda liyakat ilkesi esas alınmalı, mülakatlar kaldırılmalıdır. Emekçilerin ekonomik ve sosyal haklarına eksiksiz kavuşmaları sağlanmalıdır. Belediye çalışanlarının piyasalaşan yerel yönetim hizmetlerinde haklarının gasp edilmesine tüm gücümüzle karşı çıkıyor ve daha iyi koşullara kavuşmak için mücadele etmekteyiz.
Adaletsiz politikalarıyla sonraki kuşaklarımızı bile borçlandıran, toplumu ayrıştıran, temel hak ve özgürlükleri yok eden siyasal iktidara karşı TÜM YEREL SEN olarak 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde $AYIN Kemal KILIÇDAROGLU’NU destekleyeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. #SANA SÖZ! 14 Mayıs’ta ÜLKEMİZE BAHARI GETİRECEGİZ. TÜM YEREL -SEN MERKEZ YÖNETİM KURULU”

Bakmadan Geçme