TÜMKİAD İzmir’de toplandı

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Smyrna Park ve İdea Yapı Sanayi A.Ş misafirperverliğinde İzmir iş insanlarıyla...

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Smyrna Park ve İdea Yapı Sanayi A.Ş misafirperverliğinde İzmir iş insanlarıyla bir araya geldi.

TÜMKİAD Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Murat Güngör, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi İlhami Öztürk, TÜMKİAD İzmir İl Başkanı Ahmet Kirazdiken ve İzmir iş dünyasından birçok iş insanı da katılımcılar arasında yer aldı.

Haber

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu

“KORKMAYIN”

İzmir’deki iş insanlarıyla bir araya gelen TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu,“Biz TÜMKİAD’I kurarken bir cümleyle kurduk. Korkma. Ben sizden şunu rica ediyorum korkmayın sayın arkadaşlarım. Çünkü dünyanın en güzel ülkesinde, dünyanın en onurlu ülkesinde, renkleri farklılık renkleri zenginlik olan, dillerimiz, dinlerimiz, inançlarımız farklı olsa da önce insan olmayı bilen ve dünyanın hiçbir toprağı kadar emek verilmemiş kanla satın alınmış topraklar üzerinde yaşayan bir topluluğuz bizler. Biz TÜMKİAD’I kurarken bir şey söyledik. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzlere, yeni isimlere, temiz insanlara, ülkeyi kucaklayıcı zihniyetlere ihtiyacı var” dedi.

“DÜNYA LİDERİ ATATÜRK’ÜN AŞIĞIYIM”

Siyasetin TÜMKİAD’IN içinde var olamayacağını söyleyen TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, “Bu ülke çok önemli bir ülke. Birçok STK’lar kuruldu. Bu STK’lar kurularken Türkiye’de hatta dünyanın birçok ülkesinde ya siyaseti kullanarak kuruldular ya da farklı güçlerle kuruldular. Farklı destekler aldılar. Yalan kara benzer güneşi görünce erir gider. Yanlış kurulan bir kale buzla kurulmuş bir kaleye benzer güneşi gördün mü erir gider. Onların birçoğu siyasetten geldi. Birçoğu göbeğinin bağlı olduğu yerde bitti. Ben dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün aşığıyım. Kitabına kadar aşığıyım. Çünkü onu Allah özel yaratmıştır. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün toprağını Çanakkale’ye götürmüş, 81 ilin topraklarıyla karıştırmış, bir tane dahi sağ kalmayan tamamının şehit olduğu 57. Alayda çınar ağacını dikerken ve Anıtkabir’e çıkarken Atatürk’ün önce ruhunu istemişim. Yaradan’dan istemişim ve onun ruhunu taşıyabilecek bir kardeşinizim” diye konuştu.

Haber

“SIKINTILI SÜREÇLERDEN EL ELE KURTULABİLİRİZ”

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, gençlerin önünün açılmasının önemine vurgu yaparak, “Aramızda genç arkadaşlarımız var. Bu gençlerin önünü açacaksınız. Mustafa Kemal Atatürk vatanı bu gençlere neden emanet etti biliyor musunuz? Çünkü gençler bu ülkeyi aydınlatacak. Bu ülke bize şehitlerin kanlarıyla emanet edilmiş. Atatürk bu yüzden gençlere emanet etti ki bu ülke yaşasın diye. Bu ülkenin yeni fikirlere, yeniliklere, heyecana ihtiyacı var. Gerçekten yeniliklere ihtiyaç var. Anadolu’dan bu hareketi başlatmamız lazım. Mustafa Kemal Atatürk çok kişiyle bu işi başarmadı. Tarihe baktığınız zaman dünyada iz bırakanlar her zaman temiz insanlarla iz bıraktı. Birileri kötü iz bırakıyor. Birileri iz bırakıyor. Ben ve ekip arkadaşlarım kötü iz bırakmak için gelmedik. Benim hayallerim ve hedeflerim var. Ben Allah’a inanıyorum ve Cumhuriyet’imi Atatürk’ümü, bayrağımı, lazımı, Kürdümü, Çerkezimi, Alevimi, Yörüğümü, Göçmenimi, Boşnağımı, seviyorum. Çünkü onların hiçbiri bu dünyaya gelirken ne rengini kendileri seçti ne de karar verdi. Bizim fikrimiz ve düşüncemiz Çanakkale’deki şehitlerin maneviyatı bize gelecektir. Şu an şu dakikada Atatürk’ün ve şehitlerimizin, dün bugün ve yarın olacak bu topraklardaki şehitlerimizin hepsinin maneviyatının burada olduğuna ben inanıyorum. Değerli arkadaşlar bu ülkenin yeni böyle heyecanlı insanlara ihtiyacı var. Biz STK denildiğinde tüm kötü alışkanlıkları, vurdumduymazlıkları ve tüm sıradanlıkları reddediyoruz. Bu yüzden birlikte başarmalıyız diyoruz. Bugün içinden geçtiğimiz tüm bu sıkıntılı süreçlerden birlikte el ele vererek kurtulabiliriz. Birlikte bu ülkenin kutlu geleceğini inşa edebiliriz. Hep birlikte gelecek nesiller için daha güçlü bir miras bırakabiliriz. Birlik olalım. Beraber başaralım. Ardımızda güzel izler, güzel isimler ve güzel anılar bırakalım” ifadelerini kullandı.

Haber

ÖDEMİŞ’TE ÖZEL ETKİNLİK

Smyrna Park ve İdea Yapı Sanayi A.Ş misafirperverliğinde İzmir iş insanlarıyla görüşen TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ve TÜMKİAD Yönetimi, Aris Medya Ortaklarından ve Antika Gayrimenkul Yapı’nın sahibi Recep Yılmaz’ın Ödemiş’te düzenlediği etkinliğine katıldı.

Recep Yılmaz’ın düzenlediği etkinlikte, TÜMKİAD İzmir İl Başkanı Ahmet Kirazdiken ve ekibi, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Aris Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atahan Keçeci, Aris Medya Genel Yayın Yönetmeni Sonerhan Önal, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı İbrahim Sürav, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ve farklı sektörlerden birçok iş insanı vardı.

Haber

Etkinliği düzenleyen Aris Medya Ortaklarından ve Antika Gayrimenkul Yapı’nın sahibi Recep Yılmaz “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Başta genel başkanımız olmak üzere İzmir İl Başkanı ve yönetimine, sayın kaymakamımıza, Ödemiş Belediye Başkanımıza ve katılan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. Biz Ödemiş için ne yapabiliriz her daim bunu düşünüyoruz. Burada daha fazla iş insanı görmek istiyoruz. Buradan küçük bir katkı sunabilirsek Ödemiş için faydalı işler yapabiliriz. Ben burada genel başkanımıza davetimize katıldığı için teşekkür ediyorum. Burası bizim kutsal topraklarımız. Ödemiş için çok iyi işler yapacağız” dedi.

Haber

“TARIMIN BAŞLADIĞI TOPRAKLARDAYIZ”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Değerli Başkanlarım ve sevgili Ödemişli İş insanları hepiniz hoş geldiniz. Recep kardeşimize de bu güneşli günde bizleri ve birçok farklı sektörden iş insanı bir araya getirdiği için ayrıca teşekkür ederiz. Şu an bulunduğumuz topraklar Türkiye’nin en verimli toprakları. Her türlü tarım bitkisini yetiştirebiliyoruz. Bölgemiz gerçekten çok zengin topraklara sahip” diye konuştu.

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, etkinlikten memnuniyetini dile getirerek, “Oda başkanlarım, Sivil Toplum kuruluşlarımızın değerli başkanları, çok kıymetli dostlarımız hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bizi bu güzel günde bir araya getiren Recep Yılmaz kardeşimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. TÜMKİAD Genel başkanımız hoş gelmişler sefalar getirmişler. Bugüne ilişkin memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ödemiş memleketin en önemli değerlerinden biridir şu anda tarımın başladığı topraklardayız. Ödemiş’in birçok avantajı var. Tarım ürünü ve çok fazla süs bitkisi yetişiyor. Şunu da söyleyebilirim ki Ödemiş Türkiye’nin süs bitkisi ihtiyacının yarısını karşılıyor” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme