• Haberler
  • İzmir
  • Tunç Soyer'den soruşturma açıklaması: Adil bir düzen için yılmak yok

Tunç Soyer'den soruşturma açıklaması: Adil bir düzen için yılmak yok

İçişileri Bakanlığı'nı hakkında soruşturma başlatan Tunç Soyer, 'Bugüne kadar hiçbir akçeli işim olmadı, veremeyecek hesabım yoktur' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer, hakkında yeni bir soruşturma izni verildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Soyer, muhalefet belediyesi olmanın zorluklarına dikkat çekti.

Soyer, paylaşımında şunları söyledi:

"Hakkımda yine bir soruşturma izni verildiğini öğrendim. Muhalefet belediyesi olmak zordur bu memlekette. Sayıştay, Mülkiye Müfettişleri ve İçişleri Bakanlığı hep yakın takiptedir. Bu durum daha titiz çalışmamızı sağlıyor."

"ADİL BİR DÜZEN İÇİN YILMAK YOK"

Soyer, yıllar sonra aynı konularla tekrar soruşturulduğunu belirterek, suçlamaların dayanağının zayıf olduğunu vurguladı. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar hiçbir akçeli işim olmadı, kamu zararına yol açacak bir durumla karşılaşmadım. Gelecekte de veremeyecek hesabım yoktur."

ADALET VURGUSU

Soyer, sözlerini adalet vurgusuyla sonlandırarak, şu mesajı verdi:

"Bu memlekette adil bir düzen için yılmak yok. Doğru bildiğimi söylemeye ve yapmaya devam edeceğim. Soruşturmadan korkup iş yapmayanlardan olmadım, olmayacağım. Hep birlikte adalet için doğru bildiğimizi söylemeye devam etmeliyiz."

Bakmadan Geçme