• Haberler
  • İzmir
  • Tunç Soyer’den yerel seçim öncesi ‘İzmir Duruşu’ belgeseli!

Tunç Soyer’den yerel seçim öncesi ‘İzmir Duruşu’ belgeseli!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in beş yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları konu alan 33...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in beş yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları konu alan 33 dakikalık özel bir belgesel hazırlandı. “İzmir Duruşu” isimli belgeselde Başkan Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden itibaren icraatları, kişiliği hakkında kızları Defne ve Duygu Soyer’in, Siyasi Danışman Gülfem Saydan Sanver’in, iş insanı Sıtkı Şükürer’in, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in de açıklamaları ve özellikle altyapı yatırımlarıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları anlatılıyor.

Tunç Soyer’in YouTube kanalı için özel olarak hazırlanan belgesel, Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını simgeleyen İzmir’in kurtuluş temasıyla başlıyor. Belgesel, “İzmir Duruşu” ana başlığı altında dört farklı bölümden oluşuyor. Söz konusu temalar; “Bir Akdeniz Şehri”, “İzmir Gibi Bir Başkan”, “Bambaşka Bir İzmir” ve “Geleceğin İnşası”. Belgeselin son kısmında ise Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etmesi gerektiğini düşünenlerin gerekçeleri yer alıyor.

Başkan Soyer’in videonun hemen altına yazdığı açıklama ise şu şekilde:

“Mazbatamı aldığım günden bu yana, 5 yıl boyunca İzmir’de çok değerli bir şeyi başardık. Farklılıklarımızla uyum içerisinde, ortak bir amaç doğrultusunda çalışabilmeyi. Dün olduğu gibi, yarın da İzmir için aşkla çalışacağız. Cumhuriyetimizin 100. yaşında kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan bu şehrin güzel insanlarıyla, Cumhuriyetimizi ve onun erdemlerini ikinci yüzyılına gururla taşıyacağız. Biz Cumhuriyetiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmiri’yiz. Bu ülke ve bu şehir için aşkla çarpan dört buçuk milyon yüreğiz. İzmir biziz. Daima Cumhuriyet! Daima demokrasi! Daima İzmir!”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme