• Haberler
  • Gündem
  • TÜRFAD tarafından ‘İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır’ ödül töreni gerçekleştirildi

TÜRFAD tarafından ‘İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır’ ödül töreni gerçekleştirildi

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-Konak Belediyesi'nin öncülük ettiği Türkiye Futbol Adamları Derneği'nin düzenlediği 'İnsanlar yaşarken de anılmalıdır' isimli...

TÜRFAD tarafından ‘İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır’ ödül töreni gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-Konak Belediyesi’nin öncülük ettiği Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin düzenlediği “İnsanlar yaşarken de anılmalıdır” isimli ödül töreni bu akşam düzenlendi. Söz konusu törene; Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, teknik adam Yılmaz Vural, FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, EGE Telgraf gazetesi İmtiyaz Sahibi Aylin Süphandağlı, emekli hakemler, TÜFAD yöneticileri katıldı.

Ödül töreninde kürsüye çıkan TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, “Ne mutlu ki bu işi yaptık, yaşarken anıyoruz ve yaşarken üzülüyoruz. Esas insanı üzen yaşarken unutuluyoruz. İki Türk takımı oynuyor ve 11 yabancıyla çıkıyor sahaya. Ve bunu kabul edemiyorum. Bu konuda bir mücadeleye girdim, maalesef başaramadım. Her yetkilinin kapısını çaldım, öyle bir hale geldi ki, yetkileri zorlayınca sahada 8, sonraki sezon 6’ya indi. Ama uygulanmadı. Benim haklım olduğum yer, Atatürk’ün kadınlarının dünya şampiyonu oldu. Demek ki evlatlarımıza imkân verildiğinde, başarı mutlak gelir. Umarım bu mücadelede hak yerini bulur” dedi. Daha sonrasında TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Vreskala’ya plaket taktim edildi.

Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, “Bu anlamlı etkinliği bu günlere taşıyan başta değerli abim TÜFAD Başkanı Bahri Vreslar ve yönetimi kutlayarak başlamak istiyorum. Spora gönül verenlerin yaşarken anılmasında bizlere eşsiz fırsat sunuyor. Gelecek nesle de değer katan hemşerilerimize ne kadar teşekkür etsek de azdır. TüFAD’ın 25 yıllık vefa etkinliği, spor camiasında benzeri az görülen bir dayanışma zemini hazırlanıyor. TR’de futbol sadece spor dalı değil, toplumsal bir tutkudur. Bu tutkunun sürdürülebilir bir gelişimi ve alt yapı tesisinin geliştirilmesinde ve çalışmaların desteklenmesiyle mümkündür. Buradaki birinci öncelik genç sporcular ve antrenörlerin yanında kulüp yöneticililerin ulusal ve uluslararası vizyon sahibi olmaktan geçiyor” dedi.

Haber

Fırat Aydınus ve Abdül Batur

‘Spor yatırımına ara vermedik’

Başkan Batur, Konak’ta spora yapılan katkılarını anlatarak, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da oynanan bir maçta görülmesi istenmeyen çirkin bir olaya şahitlik ettik. Sevgili Halil Umut Meler’e yapılanı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Spor dostluktur, kardeşlik ve barıştır. Futbol centilmenliktir. Yaşadığımız bu kötü olaylara en güzel cevabını kardeşliğin, dostluğun ve centilmenliğin karşılığını İzmir’de vereceğimizi inanıyorum. 4 dönem Narlıdere Belediyesi Başkanlığı’ndan sonra Konak Belediyesi’nde görevimi en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Yaptığımız yeni tesislerle de İzmir’in kalbi Konak’ta atıyor. Yeni çalışmalarla Konak’ın amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle birlikte kara veriyoruz. Amatör spor kulüplerine her yıl maddi ve manevi destek sağlayıp bu desteği de her yıl arttırarak yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Belediyemizin bünyesinde yaklaşık 1700 kursiyerimiz bulunuyor. Spor yatırımına hiç ara vermedik” dedi. Batur, TÜFAD Genel Merkez ve Genel Sekterinden 1. Onur Ödülü’nü aldı.

İzmirliler karşısında duygulandı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Onur Ödülü’nü Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur’dan aldı. Konuşmasını yapan Vali Usta, “İzmir’den ayrıldıktan sonra İzmirliler’in karşısına geçmek benim için duygulu bir an oldu. 2020’de Kaymakamlık yaptıktan sonra Bingöl’e Vali olarak atandım. Balçova’ya geldim deprem, yangın ve sel oldu. 2020 ile pandemiyle mücadele ettim. Ben Balçova’da farklı insanlarla tanıştım. Balçova’dan 2023’te Bingöl’e vali olarak gittim. İzmir hakkında bir şey itiraf edeyim. İzmir’e geldiğinizde zamanla İzmirli oluyorsunuz. İçiniz çok yumuşuyor ve buralı olursunuz. Dolayısıyla İzmirli olmak bir ayrıcalık. İzmirli dışarıdan gelenler için hiçbir şeyi yarına bırakmayın ve gezin, bekletmeyin diyorum” dedi.

Halil Umut Meler’den 90 dakika golü

Halil Umut Meler, davetli olduğunu ödül törenine son dakika ile gelemeyeceğini belirtti. Sunucu Murat Ünlü, yaptığı açıklamada, “Halil Umut Meler de davetliydi ve son ana kadar geleceğini biliyorduk. Son anda planlar değişti. Bizler de son dakika gölünü yedik, bir şey diyemiyoruz” dedi.

Aydınus ter döktü

FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, kalabalık salona karşı konuşurken zorlanıp ter döktüğünü belirterek, “Aslında ben bu kalabalık karşısında konuşmaya alışık değilim. Bana günde iki derbi yönettirin daha rahat olur. Çünkü ben top oynuyordum, radyodan Murat Ünlü’yü dinliyorduk, hakemliğe başladık televizyondan izliyorduk, dinliyorduk Murat Ünlü’yü. Hakemliği bıraktık hala Murat Ünlü’yü dinliyoruz” dedi.

‘Prensiplerimi çiğnettiniz’

Teknik direktör Yılmaz Vural, plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada “Fırat (Aydınus) kırmızı kartla beni oyundan atan biridir. Benim aile dostumdur. Ailesini ve işini birbirinden ayıran kişidir. Buradayız ve prensiplerimi çiğnettirdiniz. Ben ilk defa takımımı yalnız deplasmana yolladım ve bugün buradayım. Ben ne yaptığımı bilmiyorum, ama bu ödülü verdiniz bana, teşekkür ederim. Çok samimiyim, kulüp başkanımız ve 37 yıldır üst düzeyde antrenörlük yapıyorum. En iyi takımlardan biri bu takım oldu. Biz bir proje takımıyız. İnşallah layık olduğu yere bir an önce gelir. Burada Ege’nin bütün gençliğinin toplandığı bir hale getirdik. Umarım başkanımla birlikte bunu neticelendiririz. Kötü bir gelişme var, futbolun değeri 650 milyon dolardı şimdi 95 milyon dolara düştü. Bütün yapacağımız işler futbolun iyi olması için. Karar verici kişiler abimiz, kardeşimiz var. Bunu değiştirmemiz gerek. Türkiye medeni hukukunu İsviçre’den, Ceza Hukuku’nu Almanya’dan almış. Bunları yapamaz mıyız? Türk futbolu Fenerbahçe ve Galatasaray’ın üzerinde dönüyor. Türk Futbolunu siyaset mi, kulüpler mi, TFF mi yönetiyor? Delegasyonlarda yüzde 90’ı futbolu yönetiyor. 136 profesyonel takım var. İkinci dediğin takım 4,5 milyon lira değerinde. İddia belası gelince neredeyse emniyet müdürü olasımız geldi. Her kulüpten kuşku duymaya başladık. Futbol bu hale geldi” dedi.

Haber

Aylin Süphandağlı

‘Gazetecilik onurlu ve gururlu bir meslek’

Aylin Süphandağlı, “Bu ödülü ben öncelikle senelerce İzmir’de Spor Yazarlığı Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış Sezer Doğan adına alıyorum. Gazetecilik onur ve gururla yapılan bir meslek. Bu gazeteciliğimizi dimdik duruşumuzla devam ettireceğiz. Sizlere söz veriyorum” dedi. Süphandağlı, Konak Kaymakamı ve Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur’dan 2. Başarı ödülünü aldı.

Ödüller şu şekilde:

Onur Ödülü

Ahmet Hamdi Usta: Bingöl Valisi

Ayhan Yılmaz: İzmir Spor Savcısı

Hamit Altıntop TFF Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Ömer Yahşi: İzmir İl Milli Eğitim Müdürü

Başarı Özel Ödülü

Fırat Aydınus: FIFA Hakemi

Halil Umut Meler: FIFA Hakemi

Spora Üstün Hizmet Ödülü

Mehmet Şahne eski İzmir Emniyet Müdürü

Orhan Okur: eski Emniyet Müdürü

Hakan Orhunbilge İzmir BŞB Gençlik ve Spor Daire Başkanı

Aykut Güsar eski Koç Grubu Siemens Ege Bölge Müdürü

Dünya Avrupa Şampiyonları

Mehmet Akif Üstündağ: Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı

A Milli Kadın Voleybol Takımı

İzmir BŞB Kadın Su Topu Takımı

Teknik Direktör Özel Ödülü

Yılmaz Vural: Teknik Direktör

Basın Özel Ödülü

Aylin Süphandağlı: Ege Telgraf gazetesi İmtiyaz Sahibi

Kulüp Yöneticileri Ödülü

Ahmet Taşpınar Altay FK Divan Başkanı

Hakem Gözlemci Ödülü

Cumhur Demir: Milli Futbol Hakemi

Çelik Eğinlioğlu: Milli Futbol Hakemi

Çerin Sarıoğlu: Milli Futbol Hakemi

Bülent Kökten: Milli Futbol Hakemi

Antrenör Ödülü

Hüseyin Öçal: TÜFAD Yönetim Kurulu, antrenör

Futbol Ödülü

Ulvi Derin:Göztepe

Okyay Karagözoğlu: Göztepe

Orhan Üstündağ: Altay

Sağlık Ödülü

Prof. Dr. Metin Ergün TFF Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı

Dr. Mesut Nalçalan Spor Hakemi

Basın Ödülü

Metin Aydınoğlu: Basın

Yılmaz Özlahlan: Basın

Başarı Ödülü

Bornova 1877 FK.

Aliağaspor FK.

İzmirspor FK.

Bakmadan Geçme