Turizmci kredi istiyor

ETİK Başkanı İşler, sezonun açılışına günler kalan turizm sektörünün savaş, deprem ve seçim süreciyle boğuştuğuna dikkat çekerek, '2023 sezonuna hazırlık için turizmcilerin acil krediye ihtiyacı var' dedi.

Turizmci kredi istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esma Ahsen Demircioğlu/YENİ İZMİR Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler 2023 sezonuna hazırlanabilmesi için turizmcinin ihtiyacı olan kredilerin acilen açılmasını ve EYT’liler için devletin sağlayacağı Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin açıklanmasını istedi. İşler; sezonun başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen, ekonominin lokomotif sektörünün, savaş, deprem ve seçimin olumsuz etkileri ile sektördeki EYT’lilerin ödenecek haklarından dolayı finansal sorunlarla boğuştuğunu bildirdi.

Haber

Hakkımızı alamıyoruz

3 yıla yakın bir süre pandemi koşullarında sektörü ayakta tutmaya çalıştıklarını, ardından geçen yıla Rusya Ukrayna savaşı ile başladıklarını, bu yıl savaşın devam etmesinin yanı sıra depremler ve seçimin getirdiği şartlarla karşılaştıklarını belirten Mehmet İşler, bu koşullarda tesisleri sezona hazırlamak için banka kredilerine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Kredi hacimleri olmasına rağmen hem özel hem devlet bankalarının kredi vermediğini vurgulayan Mehmet İşler bu durumun acilen çözülmesinin gereğine dikkat çekti.

EYT’liler için KGF desteği açıklansın 

Mehmet İşler, “Gündemimizdeki bir sorunda EYT.  Biz bu yoğun finans sorunlarıyla uğraşırken EYT’lilerin hak kazanmasıyla, kıdem tazminatlarının ve hak edişlerinin ödenmesi, sektöre ek bir külfet getirmiştir. Bu külfet ile ilgili olarak şu ana kadar devletten KGF ile ilgili bir açıklama yapılmamış, sektörü rahatlatıcı bir haber gelmemiştir. Kısaca; sektör olarak, erken rezervasyonların istenildiği gibi gitmemesi, iç pazardaki durgunluk ve bankaların tedbirli ve temkinli davranmaları nedenleriyle, finans kaynaklarına ulaşamıyoruz. Nakit akışında büyük sorun yaşıyoruz. Birde bunun üzerine EYT ödemeleri yapılacaktır. Bankaların kredileri acilen açarak, turizmcinin sezona hazırlanabilmesi için elini rahatlatmasını, EYT için de devletin KGF desteğini bir an önce açıklamasını istiyor ve bekliyoruz.” dedi.

 

Bakmadan Geçme