Turizmde 2023 beklentisi yüksek

Bodrum'un bütün krizlere ve olumsuzluklara rağmen verimli bir yaz geçirdiğini belirten BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin...

Turizmde 2023 beklentisi yüksek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bodrum’un bütün krizlere ve olumsuzluklara rağmen verimli bir yaz geçirdiğini belirten BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin 2023 yılının ise çok daha güçlü geldiğini söyledi. Bodrum’un ve Türkiye turizminin 2023 yılından beklentisinin çok yüksek olduğunu belirten Yiğit Girgin, bunun için hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.

Girgin, “2023, beklentileri aşan 2022 sonrası çok parlak gözüküyor. Bu parlaklık açıkçası beni temkinli olmaya da çağırıyor. Temkinli olmak ve tedbirli olmak, bir b planı gibi değil de, iş planı gibi olmalı. Son dönemdeki zorlukların ardından Bodrium özelinde, Bodrum özelinde, Türk turizmi özelinde çok kıymetli bir 2022 geçti. Türk turizminin güzel fiyatlar ve doluluklarla geçirdiğini düşünüyorum. Hala İstanbul, Antalya gibi büyükşehirlerimizde verimli geçen şehirler var kış dönemi dahil. Bakanımızın da açıkladığı rakamlar doğrultusunda, 2023’ün bunun paralelinde, bunun üzerine çıkan, 50 milyon turist hedefini yukarı taşıyacak, geliri de artıracak bir yıl olacağını düşünüyorum. Sadece temkin ve tedbiri elden bırakmamanın, ayaklarımızı yere sağlam basmanın önemine de not düşmek istiyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme