• Haberler
  • Gündem
  • Türk savunma sanayiinden Ekvador’a ilk büyük satış!

Türk savunma sanayiinden Ekvador’a ilk büyük satış!

Cumhurbaşkanı Lasso, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, göreve başladığından bu yana ülkenin savunma alanını geliştirmeye söz...

Cumhurbaşkanı Lasso, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, göreve başladığından bu yana ülkenin savunma alanını geliştirmeye söz verdiğini ve Türk yapımı Cobra II araçlarının silahlı kuvvetlere teslim edilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekim ayının sonunda 15 adet Ural tipi taktik aracın daha teslim edileceğini belirtti.

Lasso, daha önce orduya 20 adet çok amaçlı zırhlı araç ve 42 adet arazi tipi kamyonun teslim edildiğini hatırlatarak, askerlere teşekkür etti.

Tören, Başkent Kito’daki askeri hava üssünde gerçekleşti ve Türkiye’nin Kito Büyükelçisi Makbule Başak Yalçın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Alfredo Borrero, Dışişleri Bakanı Gustavo Manrique, Savunma Bakanı Luis Lara, Dışişleri Bakan Yardımcısı Carlos Larrea, Genelkurmay Başkanı Nelson Proano ve üst düzey askeri yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Lasso, Türkiye’nin Kito Büyükelçisi Yalçın’a süreçteki desteği nedeniyle teşekkür etti. Ayrıca, Lasso ve beraberindekiler, askeri araçları yakından inceledi ve içlerine binerek basına poz verdi.

EKVADOR PAZARINA İLK ADIM

Türk savunma sanayisi, Ekvador’a gerçekleştirdiği bu büyük satışla Ekvador pazarına ilk adımını atmış oldu. Büyükelçi Yalçın, Türk savunma sanayisinin Ekvador’un artan güvenlik ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere önümüzdeki dönemde daha fazla çalışmalar yapmayı planladığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Nelson Proano, satın alınan Cobra II araçlarının çok amaçlı, taktik zırhlı araçlar olduğunu ve ülke güvenliğine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Yalçın’ın Savunma Bakanı Lara’ya Cobra II aracının bir maketini takdim ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme