Türk tahliye uçağına ateş açıldı!

Reuters’ın aktardığı habere göre, Sudan ordusundan yapılan açıklamada, Hartum’daki havalimanında gerçekleşen saldırıda uçağın iniş sırasında paramiliter...

Türk tahliye uçağına ateş açıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Reuters’ın aktardığı habere göre, Sudan ordusundan yapılan açıklamada, Hartum’daki havalimanında gerçekleşen saldırıda uçağın iniş sırasında paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından ateşe tutulduğu belirtildi. Açıklamada, mürettebattan bir kişinin yaralandığı ve yakıt tankının zarar gördüğü ancak uçağın başarılı bir şekilde iniş yaptığı ifade edildi. Yapılan onarım çalışmalarının başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Sudan ordusu, saldırıyı gerçekleştiren HDK’yı “tehlikeli manevralarla tahliye çalışmalarını engellemeye çalışmakla” suçladı. Bu olay, Sudan’da çatışmaların başladığı günden beri bir yabancı ülkeye ait tahliye uçağının hasar gördüğü ilk olaydır. Birçok ülke, Sudan’daki vatandaşlarını tahliye etmek için zorlu bir operasyon yürütmektedir.

Sudan’ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. HDK’nin tamamen orduya katılmasını öngören askeri güvenlik reformu konusunda yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü. Sudan Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda önceki güne kadar 512 kişinin öldüğünü, 4 bin 193 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Sudan’da mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesinin devam ettiğini duyurarak, ilk grubun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkeye getirildiğini bildirmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme