Türk'ün zafer ayı

Başkan Pehlivan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde, milletin zaferini coşkuyla kutladı. Pehlivan, ağustos ayını "Türk’ün zafer ayı" olarak nitelendirirken, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin önemine vurgu yaptı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle andığını belirten Pehlivan, bu büyük zaferin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki yerini bir kez daha hatırlattı.

Başkan Pehlivan, yaptığı açıklamada, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılması için başlatılan Büyük Taarruz’un ve ardından gelen Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümünde, Menemen halkı olarak milli gururun ve vatan sevgisinin bir kez daha en üst seviyeye çıktığını ifade etti. Pehlivan, "Zorluklar ve imkansızlıklar arasından iman, milli şuur ve akılla doğmuş bir zafer olan 30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık aşkının en parlak sembollerinden biridir." dedi.

"Bizlere Düşen, Ülkemizi Daha İleriye Taşımaktır"

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Başkan Pehlivan, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığına duyduğu aşkın, hiçbir zaman zincirlenemediğini belirtti. Pehlivan, "Tarih boyunca bağımsızlık aşkına zincir vurulamayan aziz milletimiz, en zor zamanında emperyalist bir istilaya karşı mertçe direnmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı’mız, 30 Ağustos’taki kesin zaferle taçlanmış, düşmanın savaş ahlakına uymayacak şekilde yakarak, yıkarak kaçışıyla son bulmuştur." diye konuştu.

Pehlivan, açıklamasının devamında, zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin modern bir devlet olarak inşa edildiğini, kalem ve aklın en büyük silah haline geldiğini vurguladı. "Bu tarihten itibaren, en büyük silahımız kalem ve akıl olmuş, memleketimiz yeniden imar ve iskân edilerek, modern bir cumhuriyet ortaya çıkarılmıştır." diyen Pehlivan, Türkiye’nin her alanda başarılı olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

"Bizlere düşen, aziz şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, milli birlik ve beraberlik içinde ülkemizi hep daha ileriye taşımaktır." ifadelerini kullanan Pehlivan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim, sanat, sanayi, spor ve şehircilik gibi alanlarda başarıya ulaşması için görev bilinciyle hareket etmenin önemine dikkat çekti. Pehlivan, "Malazgirt’ten Mohaç’a ve Büyük Taarruz’a kadar bizlere nice zaferler armağan eden ve Ağustos’u milletimiz için bir zafer ayına dönüştüren ecdadımıza ancak bu şekilde layık olabiliriz." dedi.

Son olarak, Pehlivan, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Mehmetçik’i hürmet ve rahmetle andığını belirterek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın milletimize kutlu olmasını diledi.

Bakmadan Geçme