Türk-Yunan dostluğuna akademik katkı  

Etkinliğe, Yaşar Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü ile...

Etkinliğe, Yaşar Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü ile İzmir Akdeniz Akademisi, Ege Üniversitesi ve GENBA Grup’tan da katılımcılar oldu. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, Türk ve Yunan akademisyenler, iki ülke arasında gerginliğe neden olan siyasi sorunların çözümünden ziyade iki toplum arasında sivil toplum örgütleri, üniversiteler, araştırma merkezleri, enstitüler, belediyeler ve akademik kuruluşlar arasındaki iş birliği alanlarını tartıştı, beyin fırtınası yaptı.

“MÜDAHALE EDİLEMEZ”

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney, “Bu akademik etkinlik iki ülkede başka kurumlara yayılarak iş birliğini genişletmeyi amaçlıyor. Bu iş birliğinin başlangıcı için Yaşar Üniversitesi’ni seçtiğiniz için minnettarım” dedi. Türkiye ve Yunanistan arasındaki barışçıl ve sıcak ilişkilerin her iki ulusun refahını destekleyeceğine inandığını belirten Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, “Yunan akademisyenlerle çalışıyoruz, makaleler yayınlıyoruz, komşularımızla ilişkilerimize kimsenin müdahale etmesine izin vermemeliyiz. Çünkü ne yazık ki siyasi ilişkilerin istediğimiz düzeyde olmadığı dönemler oldu. Akademisyenler olarakyakın ilişkilerin her iki ulusun refahına da fayda sağlayacağını düşünüyorum. ‘Komşu’ kelimesinin bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri var. Biz her zaman birlikteyiz, bu bir seferlik bir şey değil. Uzun vadeli bir iş birliği istiyoruz” diye konuştu.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme