• Haberler
  • Gündem
  • Türkçülük Günü Nedir? Tarihçesi ve 3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlama Mesajları

Türkçülük Günü Nedir? Tarihçesi ve 3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlama Mesajları

Her yıl 3 Mayıs tarihinde kutlanan Türkçülük Günü’nün kökenleri 1944 yılına kadar uzanıyor. 3 Mayıs 1945’te...

Türkçülük Günü Nedir? Tarihçesi ve 3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlama Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 3 Mayıs tarihinde kutlanan Türkçülük Günü’nün kökenleri 1944 yılına kadar uzanıyor. 3 Mayıs 1945’te Tophane Askeri Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından kutlanan Türkçülük Günü, Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla düzenlendi.

İlk toplantıda yaşanan coşku ve duygu dolu anlar, Türkçüler Günü adıyla devam eden kutlamaların temelini oluşturdu. Her yıl Türk milliyetçileri tarafından coşkuyla kutlanan Türkçülük Günü, Türk kültürü ve milli kimliği için önemli bir gün olarak kabul ediliyor.

Haber

Türkçülük günü nedir?

Bugün Türkiye’de ve dünyada birçok yerde kutlanan 3 Mayıs Türkçülük Günü, Türk milliyetçileri tarafından önemli bir gün olarak kabul ediliyor. Bu özel gün, Türk dilinin ve kültürünün korunması ve geliştirilmesi için bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliğinin en önemli unsurlarından biri olan Türk dilinin korunması için bir hatırlatma olarak kutlanıyor. Türk dilinin önemine vurgu yaparak, Türkçe’nin gelişimine ve kullanımına yönelik çabaları arttırmayı amaçlıyor.

Haber

Türkçülük Günü İlk Ne Zaman Kutlandı?

Türkçülük Günü’nün kökeni ise, 1932 yılında Türk Dil Kurumu’nun kuruluşu ile ilgilidir. O dönemde Türk dilinin önemine dikkat çekmek ve Türkçeyi geliştirmek amacıyla Türk Dil Kurumu kurulmuştu. 3 Mayıs, Türk Dil Kurumu’nun kuruluş günü olarak belirlendi.

Bugün Türkçülük Günü’nü kutlayanlar, Türkçe’nin daha fazla kullanılması ve geliştirilmesi için çağrıda bulunuyor. Türkçülük, Türk kültürünün ve kimliğinin korunması için de önemli bir araç olarak görülüyor.

Türkçülük Günü, her yıl kutlanıyor ve Türk milliyetçileri tarafından önemle takip ediliyor. Bu özel gün, Türk dilinin ve kültürünün korunması ve geliştirilmesi için atılacak adımları hatırlatıyor ve Türkçe’nin geleceği için farkındalık yaratıyor.

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ İÇİN DEVAM EDİN

Haber

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

  • Başarı için muntazam planlı çalışma yapmak lazımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız.

  • Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

  • Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

  • Cesaretlilik, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dava başarıya ulaşmaz.

  • Büyük Milletimizin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk Milliyetçilerinin doğum günü olan 3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin Bayraklaşan hareketidir.

  • Türk Devleti’nin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk Milleti’nin teminatı ve istikbali gençliktir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

  • Bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde Büyük Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz… (Alparslan Türkeş)

  • 3 Mayıs büyük milletimizin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk milliyetçilerinin yeniden doğuşudur. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

  • Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki: Onu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir.

  • Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

  • Her Türkçü, bulunduğu yerin görevini inançla yaparsa, Türkçülük ülküsü sağlamlaşır. Türklük güçlenir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

  • Kendinizi küçük görmeyeniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır.

Bakmadan Geçme