Türkiye oyun sektörü 2024'te yüzde 133 büyüdü

2024 Türkiye Videolu Oyunlar Sektörü Raporu'na göre, 2024'ün ilk yarısında 44 yeni oyun piyasaya sürüldü.

Yılın ikinci yarısında ise 26'sı yakında olmak üzere yaklaşık 40 yeni oyunun daha çıkması bekleniyor. 2023 yılında 36 oyun yayınlanmışken, bu yılın ilk yarısında oyun sayısı yüzde 133 oranında artış gösterdi.

2024 Türkiye Videolu Oyunlar Sektörü Raporu'nun ilk çeyrek verileri yayımlandı. 0 Ping ve Games From Turkey tarafından hazırlanan rapora göre, son iki yılda sektörde gözle görülür bir canlanma yaşandı ve bu durum girişimcilerin üretkenliğine yansıdı. Mobil oyun sektöründeki Hyper-Casual trendinin küçülmesinin ardından, birçok geliştirici PC ve bağımsız oyun geliştirmeye yöneldi.

Ocak-Haziran 2024 döneminde 44 yeni oyun piyasaya sürüldü ve yılın geri kalanında 40 oyun daha çıkması bekleniyor. Ayrıca, 26 oyun yakında piyasaya çıkacak. 2023'te 36 oyun yayınlanırken, 2024'ün ilk yarısında oyun sayısı yüzde 133 artış gösterdi.

Türk oyun geliştiricilerinin dikkatini çeken türlerden biri simülasyon oyunları oldu. Ayrıca, "Bullet Hell" türündeki oyunlar da popülerlik kazandı. Küçük ekiplerin 2-4 kişilik gruplardan oluştuğu ve stüdyoların yüzde 32'sini oluşturduğu görülüyor. Oyunların büyük bir kısmı geliştiriciler tarafından kendileri yayınlanıyor.

Raporda, Türk oyun endüstrisinin küresel çapta tecrübe eksikliği ve yönlendirme ihtiyacı olduğu vurgulanıyor. Artan oyun türleri ve genç geliştiricilerin küresel satış hedefleriyle oyun geliştirme istekliliği sektördeki büyümeyi destekliyor.

Bakmadan Geçme