‘Türkiye Yüzyılı değil, belirsizlikler yılı’

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sabri Tekir, Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı Binası'nda ülke gündemini...

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sabri Tekir, Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı Binası’nda ülke gündemini ve enflasyon rakamlarını değerlendirdi.  Tekir, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; “Yılın ilk yedi ayını, seçim sonrasının ilk iki ayını geride bıraktık. Üç ay sonra da Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak etmiş olacağız. Çok iyi hatırlıyorsunuzdur. Seçimden önce, iktidarın sürekli tekrar ettiği bir sloganı vardı. 21. Yüzyıl “Türkiye Yüzyılı” olacak. Ancak, seçimlerden hemen sonra bambaşka bir süreç yaşıyoruz. Yaşadığımız bu süreçte gelişmeler şunu göstermektedir: Bu yıl, “ZAM YILI”, “VERGİ YILI” ve “ENFLASYON YILI”, en önemlisi “BELİRSİZLİKLER YILI” olacak. Demokrasi tarihimizde Milletimizin zihinlerine öyle kazınmış olacak.”

yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin’in haberine göre, Tekir, başta ekmek olmak üzere temel gıda maddelerine gelen fiyat artışının; enerji ve akaryakıt ürünlerine gelen zamların; taksi ve dolmuş vb. tüm ulaşım hizmetlerine gelen zamların halkı zorladığına dikkat çekti.

DAKİKA BAŞI VERGİ

Tekir, “Ekonomik ve mali olaylara olan güncel bakış açısı, ya vergi veya zam dalgaları ile sonuçlanır. Nitekim bu çarpık bakış açısının yol açtığı “tsunami” etkisiyle “ek vergilere” ve “ek bütçeye” başvurulmuş; buna rağmen yılsonunda 2023 Merkezi Yönetim Bütçesi’nin 1 trilyon liranın üzerinde açık vermesi beklenmekte” dedi.

Tekir’in açıkladığı verilere göre getirilen ek bütçe ve ek vergilerle birlikte millet olarak bu yıl; -Dakikada 8,2 milyon lira, saatte 494 milyon lira, günde 11,8 milyar lira, ayda 355,8 milyar lira, toplam 4 trilyon 270 milyar lira vergi ödemesi yapılacak.

Tekir, ödenecek bu vergilerin iktidarın ısrarla sürdürdüğü yanlış ekonomi politikalarının ve savurgan harcamalarının bedeli olduğunu iletti.

AÇLIK SINIRI

TÜRK-İŞ’in açıkladığı son verilere göre:

Açlık sınırının 11 bin 658 liraya yükseldiğini ve yeni asgari ücretin bu sınırın çok altında kaldığını söyleyen Tekir, yoksulluk sınırının ise 38 bin liraya dayandığını, hemen hemen tüm çalışanların yüzde 90’ından fazlasının yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edildiğini vurguladı.

Enflasyonun her türlü ahlaksızlığın, mal ve can güvenliği riskinin kaynağı olduğunu vurgulayan Tekir, siyasi istikrarın sağlanmasının toplumsal huzurun en önemli şartı olduğunu belirtti ve “Sorumluluk siyasi iktidara düşmekte” dedi.

“MALİYETLER ÜRETİCİLERİ EZMESİN”

Gençleri işsiz bırakan hatalı eğitim ve ekonomi anlayışının son bulması gerektiğini ifade eden Tekir, “Ülkemiz genelinde ‘Hızlı ve yaygın kalkınma hamleleri’ başlatılmalı, ‘Nitelikli eğitim’e ağırlık verilmelidir. Tarım ve hayvancılık, acilen bir “milli güvenlik meselesi” olarak ele alınmalı; üreticimiz, çiftçimiz, besicimiz mutlaka desteklenmelidir. Maliyet artışları altında ezilmesine engel olunmalıdır” sözlerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme