Türkiye’de 3 günlük milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz....

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerin hayatını kaybettiği binlerce şehidimize olan saygımızın bir ifadesi olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasında, milli yas ilanına dair karar da yer aldı. Kararda, İsrail’in sivillere yönelik saldırıları ve özellikle 17 Ekim 2023’te bir hastaneye düzenlenen saldırı sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinliler’in acılarına duyulan saygı amacıyla üç gün boyunca milli yas ilan edildiği ve 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail’in Gazze’deki saldırılarının bir sonucu olarak El Ehli Baptist Hastanesi’nin de hedef almış ve bu saldırıda yaklaşık 500 sivilin yaşamını yitirmişti.

İsrail’in 7 Ekim’den itibaren başlayan saldırıları sonucunda ise 3 binden fazla Filistinli’nin hayatını kaybettiği ve 12 bin 500’den fazla kişi yaralanmıştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme