• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye’de bir ilk olacak! Güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulu açılıyor!

Türkiye’de bir ilk olacak! Güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulu açılıyor!

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde açılacak Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu ile ilgili Milli...

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde açılacak Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müzik eğitimine devrim niteliğinde bir adım atıldığını belirtti. Bu okullar, yetenekli çocuklar için yeni bir eğitim alanı sunacak. Tekin, bu eğitim modelinin, müzik temelli bir güzel sanatlar lisesi olarak başlayıp daha küçük yaşlardan itibaren müzik eğitimini içerecek şekilde genişlediğini açıkladı. Yeni açılacak okullar, Türkiye genelinden öğrenci kabul edecek ve çocukların konaklayabileceği bir kompleks halinde olacak. Bu protokolle, müzik eğitiminde baştan sona yenilikçi bir sürecin başlatılacağını vurgulayan Bakan Tekin, okulların Türk müziği ve güzel sanatlar alanlarında eğitim vereceğini ifade etti.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, bu protokolün Türkiye’de sanat eğitimi için önemli bir adım olduğunu belirtti. Yerleşkede açılacak olan okullarda Türk müziği ağırlıklı bir eğitim müfredatı uygulanacak ve müzik okulları, öğrencilerin müzik yeteneklerini geliştirmelerini destekleyecek dersler sunacak.

Okullara öğrenci seçimi, yetenek taramasıyla gerçekleştirilecek ve başarılı bulunan öğrenciler eğitim fırsatı elde edecek. Ayrıca, müzik aletlerinin bakımı ve onarımı için özel atölye alanları oluşturulacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, basın mensuplarının izlediği programın sonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Belediye Bülteni 

Bakmadan Geçme