• Haberler
  • Spor
  • Türkiye’den 3. Avrupa Oyunları’nda rekor

Türkiye’den 3. Avrupa Oyunları’nda rekor

Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nı Türkiye, madalya rekoruyla tamamladı. Krakow başta olmak üzere Malopolska bölgesindeki 13 farklı...

Türkiye’den 3. Avrupa Oyunları’nda rekor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nı Türkiye, madalya rekoruyla tamamladı.

Krakow başta olmak üzere Malopolska bölgesindeki 13 farklı şehirde düzenlenen organizasyona Türkiye, 103 kadın, 90 erkek sporcuyla rekor sayıda katıldı. Milli sporcular 19 branşta mücadele etti.

Oyunlarda 9 altın, 9 gümüş, 20’si bronz olmak üzere toplam 38 madalya kazanan Türkiye, kendi madalya rekorunu da kırdı. Daha önce 2015’te Azerbaycan’da 29 madalya alan milliler, 2019’da Belarus’ta ise 15 madalya kazanmıştı. Önceki iki şampiyonanın toplam madalya sayısına da Polonya’da yaklaşan ay-yıldızlı sporcular, oyunları madalya rekoruyla bitirdi.

ALTIN MADALYADA KENDİ REKORUNU KIRDI

Türkiye altın madalyada da oyunlardaki kendi rekorunu kırdı.

Daha önce Azerbaycan’da 6, Belarus’ta da 2 altın madalya alan milliler, bu rakamın toplamını Polonya’da geçmeyi başardı. Türkiye, 9 altın madalyayla önceki iki oyunların toplamında da fazla altın madalya elde etti.

Türkiye, oyunlardaki en iyi madalya sıralamasına da Polonya’da elde etti.

Ay-yıldızlılar, 3. Avrupa Oyunları’nda ilk 10 ülke arasına girmeyi başardı. Türkiye, 49 ülke arasından oyunları 9. sırada bitirdi.

Azerbaycan’da takım olarak 14. sırada yer alan Türkiye, Belarus’ta da 24. olmuştu.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme