Türkiye’nin ilk İslami banka kartı: Tayyab

İlk İslami kart Tayyab, Türkiye'de hizmete başladı. 'İlk İslami kartınızı bugün sipariş edin ve paranızı bereketlendirin'...

Türkiye’nin ilk İslami banka kartı: Tayyab
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk İslami kart Tayyab, Türkiye’de hizmete başladı. “İlk İslami kartınızı bugün sipariş edin ve paranızı bereketlendirin” sloganıyla tanıtılan Tayyab, mobil uygulama üzerinden hizmet veriyor. Faiz oranlarının olmadığı ve İslami şartlara uygun olduğu belirtilen Tayyab kart, günümüzde sıklıkla kullanılan kart algısının yerine geçecek.

İlk İslami kart Tayyab nedir?

Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Kart Türkiye’de kullanıma başladı. Karta ait internet sitesinde “İlk İslami kartınızı bugün sipariş edin ve paranızı bereketlendirin” ifadeleri yer aldı.

Sitede ayrıca kart “Tayyab ön ödemeli dijital/fiziksel kartlar, hangi dinden olursa olsun herkesin rahatlıkla kullanabileceği, ödemelerinizi kolayca yapmanızı sağlayacak modern ve etik çözümler sunan bir kart hizmetidir” ifadeleri kullanıldı.

Mastercard alt koşuluyla devreye girecek olan Tayyab kartı ilk İslami kart olacak. Tayyab kartında diğer alışık olduğumuz kartların dışında bazı durumlar söz konusu olacak. Tayyab kartının temel amacı İslami kurallar çerçevesinde olacak. Bunun yanı sıra diğer kartlar gibi nakit çekilebilecek, alışveriş yapılabilecek. En büyük fark ise faiz koşullarının olmaması. Karttan taksitli alışveriş yapıldığında bile faiz oranı yer almayacak.

Ayrıca kart sahiplerine Umre fırsatları sunuluyor. Kampanyalarla Umre’ye daha kolay gitme imkanları veriliyor. Tayyab’ta hisse senedi almaya yardımcı oluyor ancak her hisse senesi değil sadece İslami kuruluşların sunduğu hisse oranlarını gösteriyor.

Kart nasıl çalışacak?

Kartta ilk seferde 119 TL alınıyor. Aylık ücret de “aylık bakım ücreti” adı ile isimlendirildi ve her ay 7 TL alınıyor. Ayrıca ATM’den para yükleme 1,5-2 TL, IBAN’a transfer 2 TL olarak fiyatlandırıldı.

Tayyab ne demek?

Tayyab, kelime anlamı olarak, “helal, temiz, iyi ve hoş” anlamları ile ilişkilendirilmektedir.

ASLI ÖZKAYA

Bakmadan Geçme