TÜRSAB'tan vize uygulamasına yönelik açıklama

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yunan Adaları'na yönelik kapıda vize uygulamasının...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yunan Adaları’na yönelik kapıda vize uygulamasının kaldırılması yönünde herhangi bir talepleri olmadığını duyurdu.

Türkiye’deki oteller, turizm sezonunun ortasında doluluk sorunu yaşarken, vatandaşların yurtdışı tatillerine olan ilgisi sektörde tartışmalara yol açtı. Bu ilgi, özellikle kapıda vize uygulaması başlatılan Yunan adalarına yoğunlaştı.

Tartışmalar sürerken, Firuz Bağlıkaya sosyal medya üzerinden konuya açıklık getirdi ve Seyahat Acentaları’nın Yunan adalarındaki kapıda vize uygulamasının kaldırılması gibi bir isteği olmadığını ifade etti.

Bağlıkaya’nın açıklaması şu şekilde:

“Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının kaldırılması ile ilgili yayılan söylentiler üzerine belirtmek isterim ki; Seyahat Acentaları olarak böyle bir talebimiz yok. Turizmde kötü bir gidişat varsa bunun çözümü rakiplerimize yapılan seyahatleri engellemek değil, turist memnuniyetsizliğinin nereden kaynaklandığını bulmaktır. Vatandaşımız kendi ülkesinde tatil yapma imkânı bulamayıp, yurt dışında tatil yapabiliyorsa, bir turizm başarısından söz etmek mümkün değildir.”

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme