Tüvtürk istasyonlarında yeni dönem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenesinde kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan alınan komisyon farkıyla ilgili harekete geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenesinde kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan alınan komisyon farkıyla ilgili harekete geçti. TÜVTÜRK, kredi kartı kullanarak muayene ücreti ödeyen vatandaşlardan komisyon bedeli alındığını açıklamıştı. TÜVTÜRK'ün açıklamasına göre, “Ödemelerde muayene ücreti haricinde ek bir ücret talep edilmemekte; ancak hizmet sağlayıcı firma tarafından ‘hizmet bedeli’ tahsil edilmektedir.”

Bu açıklamalar sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, durumu TBMM’nin gündemine taşıdı. Bakanlık, kredi kartı ile yapılan ödemelerde komisyon kesintisinin kaldırılması için bir çalışma başlattığını duyurdu. Torbalı’daki TÜVTÜRK istasyonunda da alınan komisyon maliyetlerinin artık vatandaşa yansıtılmaması bekleniyor.

Yakın zamanda, Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın başvurusu üzerine, 1.130 lira muayene ücretine karşılık 128 lira komisyon alınmasını 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirip, bu ücretin iadesine karar vermişti.

Bakmadan Geçme