TZO Başkanı Girgin anız ateşine karşı uyardı

Her yıl yaşanan felaketlere ve yapılan uyarılara rağmen ders almayan bir nesil tarafından anız yakılmaya devam...

Her yıl yaşanan felaketlere ve yapılan uyarılara rağmen ders almayan bir nesil tarafından anız yakılmaya devam ediliyor. Ülkemizdeki büyük çaplı orman yangınlarının çoğu anız ateşinden çıkmasına rağmen, hiç kimse anız ateşinden vazgeçmiyor.

Durumun ciddiyetine dikkat çekmek isteyen Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, vatandaşları uyardı. Vatandaşların ormanlık alanda asla mangal yakmamalarını isteyen Başkan Girgin, çiftçilerin anız ateşinden de uzak durmalarını istedi.

Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin“ Anız yakmak su ve rüzgar erozyonunu artırmakta, bu nedenle toprağın en değerli üst katmanları rüzgar ve su ile taşınarak yok oluyor. Anız yakma sonucunda doğal denge bozularak zararlı böcekler ve hastalıklar çoğalmaktadır. Tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının ve çevrenin korunarak, doğal denge içerisinde toprağın verimliliğinin sürdürülebilirliği için çiftçilerde gerekli önlemleri almalıdır. Çiftçilerimizin anız yangınlarına karşı hassasiyet göstermesi, böyle bir yanlış uygulamadan kaçınması gerekiyor “ dedi.

LEYLA BİLGİLİ

Bakmadan Geçme