U12 Cup heyecanı başladı

U12 İzmir Cup açılış töreni gerçekleştirildi. Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde 7-9 Nisan arasında oynanacak organizasyonun açılışına...

U12 Cup heyecanı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

U12 İzmir Cup açılış töreni gerçekleştirildi. Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde 7-9 Nisan arasında oynanacak organizasyonun açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, federasyon yetkilileri, kulüp temsilcileri, sporcular, sanatçılar ve aileler katılım gösterdi.

Sözlerine Kahramanmaraş’ta yaşanan depremi anarak başlayan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Art arda yaşadığımız depremler, kayıplarımız, derin acılarımız oldu. Ben bu vesileyle tüm kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize baş sağlığı diliyorum.”dedi.

U12 İzmir Cup’ta çok yetenekli ve değerli sporcuların yer aldığını belirten Bakan Kasapoğlu, “Bu şampiyona çocuklar için Şampiyonlar Ligi mücadelesi gibi olacak. Her yıl Avrupa’nın en büyük kulüplerinin altyapı sporcuları ülkemize geliyor. Çocuklar birbiriyle tanışıyor, mücadele ediyor. Seviyelerini tespit etmek noktasında tecrübe aktarımı U12 Cup’ta en güzel şekliyle gerçekleşiyor. Bu güzel İzmir’de, Altınordu’nun ev sahipliğiyle dünya futbolunda potansiyeli olan yeni yetenekleri tüm dünyanın ilgilisine ve dikkatine sunuyoruz. Burada 41’i yabancı 72 takım mücadele edecek. Gerçekten iftihar ettiğimiz bakanlık olarak paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir organizasyondayız dedi.

SPORCU YETİŞTİRMEYE YÖNETLİK

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve ekibini çok kıymetli bir iş yaptığını belirten Kasapoğlu, “Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Burada bir mücadele var, alın teri var, gayret var ve inanç var. Değerli çocuklarımız var, pırıl pırıl çocuklarımız var. Hepsine gönülden başarılar diliyorum.”

İYİ VATANDAŞ İYİ FUTBOLCU GÖRÜŞÜYLE

Asırlık çınarımız Altınordu, dünya çocuklarımızı ilimizde buluşturdu diyerek sözlerine başlayan   İzmir Valisi, Yavuz Selim Köşger,”Çocukların Şampiyonlar Ligi olan U12 İzmir Cup’ta bulunmaktan dolayı son derece memnunum. Burada 22 ülkeden 72 takımı ve 1500 sporcuyu ilimizde buluşturan Başkan Seyit Mehmet Özkan’a teşekkür ediyorum. Turnuvanın centilmence geçmesini diliyorum. Asırlık çınarımız Altınordu, iyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu görüşüyle dünya çocuklarımızı ilimizde buluşturdu. Ülkemizin en kaliteli futbol akademisinin kentimizde bulunmasından gurur duyuyorum. Çağlar, Cengiz ve niceleri gibi futbolcuları ülkemize armağan eden Altınordu’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU TURNUVA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

U12 İzmir Cup’ın ülke futbolu için çok önemli olduğunu vurgulayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, “U12 İzmir Cup açılış töreninde olmaktan dolayı gurur duyuyorum. 100. yıl etkinliklerimiz kapsamında bu turnuva bizim için çok önemli. Bu organizasyon dünyada tanınır hale geldi. Dünyadaki takımlara ev sahipliği yapan, çok güzide bir turnuva. Tüm dünyada sinerji ve farkındalık yapmış durumda. Şampiyona adeta festival havasında başladı. Futbolumuzda kalıcı başarılar ede etmek istiyoruz. Futbol akademi projelerini hayata geçirdik. Akademilerde faaliyetleri 6 yaşından 19 yaşına kadar eğitim verecek şekillere getirmek istiyoruz”

YETENEK FABRİKASI BİR KULÜP

Yapılan organizasyonun önemliliğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,”Altınordu gerçekten Türkiye’nin en kıymetli kulüplerinden, çınarlarından biridir. 100 yıldır varlığını sürdüren, yeni gençler yetiştiren çok önemli spor kulüplerden biri. Burası yeni filizlerin yetiştiği, yetenek fabrikası bir kulüp. Hepimiz için gurur verici. Bu organizasyona ev sahipliği yapması bizim için çok değerli. Biz de kent olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.”

Pandemiden dolayı U12 İzmir Cup’a 2 yıl ara vermek zorunda olduklarını dile getiren Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan “U12 İzmir Cup benim hayatımın en önemli günlerinden bir tanesi. Adeta coşkuyu yaşıyoruz. Bu sadece Altınordu’nun turnuvası değil İzmir’in turnuvası. O kadar güzel görüntüler var ki burada. Güney Afrika’dan gelen kıvırcık saçlı çocuklar var. İsveç’ten gelen sarışın mavi gözlü çocuklarımız var. Büyük coşku yaşıyoruz. Biz çocuklarımıza değer katmaya, onları spora hazırlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FORMA HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Özkan, konuklara 35 numara ve isimlerinin yazılı olduğu forma ve çeşitli hediyeler verdi. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise daha sonra İsmet Orhunbilge Tesisleri’ni gezdi. Türkiye’nin ve farklı ülkelerden gelen çocukların maçını da izleyen Kasapoğlu, Afrikalı minik sporcularla tezahürat yaptı ve desteklerde bulundu.(İHA)

Bakmadan Geçme