Üç ilde orman yangınlarıyla mücadele ediliyor

3 ilde orman yangınlarıyla mücadele ediliyor. İlk yangın haberi Bursa’dan geldi. Orhaneli ilçesinin Topuk mevkiinde saat...

3 ilde orman yangınlarıyla mücadele ediliyor.

İlk yangın haberi Bursa’dan geldi. Orhaneli ilçesinin Topuk mevkiinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangının fark edilmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, karadan 18 arazöz, 48 araç ve 230 personelle söndürme çalışmasını yürütüyor.

Havadan yapılan çalışmalara ise 4 helikopter ve 4 uçak destek sağlanıyor. Ekipler, yerleşim yerlerine uzak, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ediyor.

ANTALYA’DA YANGIN SERALARA YAKLAŞTI

Antalya’nın merkez ilçelerinden Aksu’ya bağlı Hacıaliler Mahallesi’nde de saat 15.00 sıralarında otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü kara ekipleri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Seralara ve yerleşim yerlerine yakın olan yangın nedeniyle havadan da müdahale kararı alındı.

Yangına 2 uçak, 2 helikopter, 12 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi.

MUĞLA MİLAS’TA ORMANLIK ALAN YANIYOR

Muğla’nın Milas ilçesi Alaçamlar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda da saat 15.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme