Ücretsiz 'Kent ve Körfez' turları başladı

Birleşmiş Milletler tarafından 'Kadın Dostu Kent' ilan edilen İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in toplumsal...

Ücretsiz 'Kent ve Körfez' turları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler tarafından “Kadın Dostu Kent” ilan edilen İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Özellikle merkeze uzak bölgelerdeki kadınların kenti tanımaları, kentlilik bilinci kazanmaları ve sosyal hayata katılmaları amacıyla düzenlenen “Kent ve Körfez” turları başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ücretsiz turlara bu hafta Beydağlı kadınlar katıldı iki gün düzenlenen turlar bütün yaz sürecek.  Tura katılan kadınlara rehber eşliğinde İzmir kentinin tarihi ve kültürel dokusu ile ilgili de bilgiler veriliyor. Kadınlar 2 saat süren Körfez turunda müzik eşliğinde keyifli bir gün geçiriyor. Tura katılacak kadınlar, tur programında yer alan mahallelerden araçlar ile alınıyor.

Etkinlik ile ilgili konuşan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Beydağ Belediyemiz iş birliği ile düzenlenen Körfez Turu gezimiz için ilçemizin kadınlarını yolcu ettik. Yaz sıcağının kendini hissettirdiği bugünlerde tüm hemşehrilerime vapur yolculuğunda şimdiden iyi eğlenceler dilerim” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme