• Haberler
  • Gündem
  • Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliğinde değişiklik yayımlandı

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliğinde değişiklik yayımlandı

Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle ilgili yürütme,...

Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle ilgili yürütme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, şehir içi kara ve deniz taşımacılığında toplu insan ulaşım hizmetleriyle ilgili düzenlemelerde değişiklik yapıldı. Yönetmeliğin hükümlerini yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na verildi.

Ayrıca, Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesi’ne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte de değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle, özel şahıs veya şirketlere ait araçlarla yapılan toplu taşıma hizmetleri kapsamında gelir desteği ödemelerine ilişkin usul ve esaslar güncellendi.

Yapılan düzenlemelerle ilgili yürütme yetkisi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na birlikte verildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme