• Haberler
  • Gündem
  • Ucuz baklavaya dikkat… Sağlığınızdan olabilirsiniz

Ucuz baklavaya dikkat… Sağlığınızdan olabilirsiniz

Yaklaşan Ramazan Bayramı, vatandaşlarda heyecana neden olurken, bayram geleneği olarak ikram edilen baklava konusunda vatandaşlara uyarı...

Ucuz baklavaya dikkat… Sağlığınızdan olabilirsiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan Ramazan Bayramı, vatandaşlarda heyecana neden olurken, bayram geleneği olarak ikram edilen baklava konusunda vatandaşlara uyarı geldi.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaş bayramda vazgeçilmez ikramlık olan baklavanın fiyatı yüzünden uygun fiyatlı baklava arayışına girdi. Kilosu 70-80 liraya satılan baklavalardan uzak durulması gerektiği ifade eden İzmir merkezli olarak faaliyet gösteren bir baklava firmasının yönetim kurulu üyesi Cevdet Murat, 350 liranın altında satılan baklavalara ise şüpheyle bakılması gerektiği belirtti.

Hileli ürünlerim piyasada çok fazla yer aldığını söyleyen Murat, “İnsanların sağlığını hiçe saymak bu kadar kolay değil. 70-80 liraya satılan baklavalara hile karışıyor. Sade yağ yerine margarin kullanılması ürünün fiyatını aşağı çekerken insan sağılığıyla da oynanıyor. Vatandaşlar bütçesi dahilinde yarım kilo alsın ama ağız tadıyla ve sağlını koruyarak yesin. İnsanlar sağlığını hiçe saymasın” dedi.

350 TL’nin altındakilere dikkat

Cevizli baklavanın 300 liranın altında, fıstıklı baklavanın ise 380 liranın altında satılamayacağını söyleyen Murat, “Ortalama 350 liranın altında bir baklava fiyatı varsa şüpheyle bakmak gerekiyor. Bunlar üretilirken mutlaka bir hileye başvurulmuştur. Bunlardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Lezzetli ve sağlıklı bir baklava yemek istiyorlarsa bu fiyatlara dikkat etsinler” diye konuştu.

Kaliteli baklava nasıl olur

Vatandaşlara kaliteli baklavanın püf noktalarını da anlatan Murat, “Baklavanın parlaklığının doğal olması ve çatalı batırınca ‘hış’ diye ses gelmesi gerekiyor. Ağızda eriyen baklava kalitelidir. Baklavayı yerken de ters çevirip alt kısmını damağa getirmek gerekiyor. Damak lezzeti en iyi alan yerdir. Baklavanın tadı, yağı aşağı çöker. O yüzden bu şekilde yemek gerekiyor” dedi.(K.C-İHA)

Bakmadan Geçme