Üçyol Metro'da çile 56 güne çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol Metro İstasyonunda 1Temmuz'da meydana gelen ve 11 kişin yaralandığı kazanın ardından yürüyen merdivenlerde başlatılan bakım çalışmasının üzerinden 56 gün geçmesine rağmen bakım çalışmaları tamamlanmadı.

İzmir'in en dik merdivenlerinin yer aldığı Üçyol Metro İstasyonu'nda yürüyen merdivenlerinin çalışmaması İzmirlileri çileden çıkarıyor. 7'den 70'e binlerce vatandaşın kullanmak zorunda olduğu metro istasyonundaki yürüyen merdivenler 56 gündür çalışmıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 1 Temmuz 2024 tarihinde Üçyol Metro İstasyonu'nda 11 kişinin yaralanmasına neden olan yürüyen merdiven kazasının ardından bakım çalışmasına aldığı yürüyen merdivenlerin yeniden faaliyet geçeceği merak konusu oluşturuyor. Kazanın üzerinden 56 gün geçmesine rağmen halen bakım çalışmalarının tamamlanamaması ise vatandaşları İzmirlileri bezdirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise 24 Temmuz'da Egemenlik Evi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ağustos ayında bakım çalışmalarının tamamlanacağını söylemişti. 

"ÇOK YORULDUM"

Torunlarını izyaret etmek için Üçyol'dan Poligon'a gitmesi gerektiğini söyleyen 64 yaşındaki Hasan Demir, yürüyen merdivenlerin yanı sıra asansörlerin de çalışmadığını söyledi.

Demir merdivenleri inerken çok zorlandığını belirterek, "Güvenlikler de yardımcı olmuyor. Asansör bozuk, merdivenler çok dik. Çok yoruldum aylardır bu şekilde. Ne zaman düzeleceğini bilen yok. Görüyorum gençler bile merdivenleri çıkarken zorlanıyor. Bu sorun acilen çözülmeli, merdiven inmekten ve çıkmaktan çok yoruldum" diye konuştu.

 

 

Bakmadan Geçme