UEFA Başkanı’ndan final açıklaması

Ceferin, Avrupa’daki taraftarların tepkisine rağmen, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin 2026 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilebileceğini söyledi....

UEFA Başkanı’ndan final açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ceferin, Avrupa’daki taraftarların tepkisine rağmen, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin 2026 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Konunun tartışmaya açıldığını ifade eden Ceferin, “Bu mümkün. Bunu tartışmaya başladık. Final bu yıl İstanbul’da, 2024’te Londra’da, 2025’te Münih’te düzenlenecek. Sonrasına bakacağız ama ABD ihtimali mümkün” şeklinde konuştu.

Slovenya asıllı Ceferin, sunulan mali imkanlar nedeniyle ABD’de futbol maçı düzenlemeye ilgi duyduğunu belirtti ve “Futbol, son dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nde son derece popüler hale geldi. ABD’liler en iyisi için yüksek rakamlar ödemeye hazırlarlar. Daha azı içinse hiçbir şey ödemezler. Bu nedenle, Avrupa’daki basketbolseverlerin NBA’yi takip ettiği gibi, onlar da Avrupa futbolunu takip edebilirler” dedi.

Ceferin, “Haklarımızı çok iyi pazarlıyoruz. ABD’den şu anda sponsorluk çok az ama burada ticarileşme Avrupa’dan tamamen farklı. ABD’liler, bu konuda Avrupalılardan çok daha yetenekli” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme