Ukrayna’ya füze saldırısı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlenen füze saldırısında, şehrin en büyük çocuk hastanesi olan Okhmatdyt Çocuk Hastanesi zarar...

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlenen füze saldırısında, şehrin en büyük çocuk hastanesi olan Okhmatdyt Çocuk Hastanesi zarar gördü. Kiev’in yanı sıra Kriviy Rig, Dnipro, Slovyansk ve Kramatorsk kentlerinde de hasarlar meydana gelirken saldırı sonucunda en az 17 kişi hayatını kaybetti, 56 kişi de yaralandı.

“DÜNYA ARTIK SESSİZ KALMAMALI”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıyı Rusya’nın sorumluluğunda gördü ve konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kiev’deki Okhmatdyt Çocuk Hastanesi, sadece Ukrayna’nın değil, Avrupa’nın en önemli çocuk hastanelerinden biridir. Binlerce çocuğun sağlığını kurtarıp iyileştirmektedir. Hastane, Rus saldırısında zarar gördüğü için enkaz altında insanlar var ve ölü sayısı hala belirsiz. Şu anda herkes enkazın temizlenmesine yardım ediyor; doktorlar ve sıradan insanlar. Rusya, füzelerinin nereye gittiğini bilmediğini iddia edemez ve işlediği tüm suçlardan sorumlu tutulmalıdır. İnsanlara, çocuklara ve insanlığa karşı işlenen bu suçlara dünya artık sessiz kalmamalı.”

RUSYA SUÇLAMALARI YALANLADI 

Rusya tarafından yapılan açıklamada ise saldırının Ukrayna’ya ait savunma füzesinin düşmesi sonucu meydana geldiği savunuldu. Açıklamada, Rusya’nın uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna’nın askeri sanayi alanları ve hava üslerine karşılık verdiği belirtildi. Saldırının sivilleri hedef aldığı iddiaları ise yalanlandı.

Bu gelişmeler, Kiev ve çevresindeki saldırıların uluslararası gerilim ve siyasi tartışmaları da beraberinde getirdiğini gösteriyor.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme