• Haberler
  • İzmir
  • Ulamış Köyü’nde Ata Ekmeği ve Armola Şenliği gerçekleşti

Ulamış Köyü’nde Ata Ekmeği ve Armola Şenliği gerçekleşti

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, Seferihisar’da geleneksel hale gelen Ata Ekmeği ve Armola Şenliği...

Ulamış Köyü’nde Ata Ekmeği ve Armola Şenliği gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, Seferihisar’da geleneksel hale gelen Ata Ekmeği ve Armola Şenliği bu yılda coşkuyla kutlandı.

Seferihisar’ın Ulamış Köy Meydanı’nda gerçekleşen şenlikte Seferihisar köylüsü kendi ürünlerinin tanıtımını yaptı.

Havaların sıcak olduğu bu günlerde saat 14.00’da başlayan etkinlik şenliğe katılanlara ve alanda stand açan vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Seferihisarlı müzik grubu Sembol’ün konseriyle başlayan etkinlik Yiğit Hanoğlu orkestrasıyla devam etti.

Haber

Ardından Seferihisar’ın bir simgesi haline gelen Seferihisar Atatürk Bandosu, etkinliğin hem sahne bölümünde hem standların kurulduğu alanda vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.

Haber

Ulamış Köy Meydanında düzenlenen Ata Ekmeği ve Armola Şenliği’nde konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Yıllardır bir avuç tohumun yarattığı mucizeyi kutluyoruz, diyerek devamında şunları ekledi:

“Karakılçık buğdayı ile Seferihisar’a bereket getirdik. Hastalara şifa olduk. Toprağı özü ile buluşturduk. 12 Yıl önce Gödence’de bulduğumuz tohumlar elden ele gezdi. Türkiye’nin her yerinde toprağa düştü ve düştüğü her yerde bereket getirdi. Karakılçık artık sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz bir ekmek haline geldi. Burada, sizlerle beraber bir mücadele veriyoruz. Görüyorsunuz, iklim krizi ve savaşlar önce gıdayı vurdu. İster zengin ister fakir tüm ülkelerdeki insanlar gıdaya erişmeye çalışıyorlar. Bizler doğduğumuz ve yaşadığımız bu yerde doymak için mücadele veriyoruz. İşte şimdi mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Bu yüzden ne tohumdan ne de asla vazgeçmeyeceğiz. Üretmeye, toprağı işletmeye devam edeceğiz”

Haber

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin

Soyer ailesine teşekkür

Ata Ekmeği ve Armola Şenliğine gelmesi beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, programa katılamadığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu gönderdi.

Daha önce kulislerde Tunç Soyer ile aralarında sorun yaşandığına dair basında çıkan söylemlere aldırış etmeyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’ e övgüler dizerek şunları söyledi:

“Tunç başkanınızın ve Neptün hanımın tarıma ne kadar emek verdiklerini benim size söylememe gerek yok. Hepiniz görüyorsunuz. Bugün burada kutladığımız mucizenin mimarı İzmir Büyükşehir Belediye başkanımızdır. Buradan bir kez daha Seferihisar’a yaptıkları katkılardan dolayı Tunç başkanımıza ve sevgili Neptün hanıma çok teşekkür ederim. 2019 Yılında kendisinden bayrağı devir alırken tarımın bu toprakların geleceğidir, dedik. Biz de çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz. Bu süreçte gece gündüz emek veren tüm çiftçilerimize,  köylülerimize, ekmeği üretene çok teşekkür ederim. Seferihisar, sizin sayenizde tüm dünyaya örnek oluyor. Emeğinize sağlık”

Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu

‘Başka tarımın en iyi örneklerini İsmail Yetişkin Seferihisar’da’

Tunç Soyer’in yerine programa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, şu konuşmayı yaptı:

“ Sevgili Seferihisarlılar; ekmek, peynir ve bir de şenlik bir araya gelince hakikatten burası bir bayram yerine dönüyor. Ulamış meydanı bir şenlik yerine dönüyor. Kolay değil. Önce inanacaksınız. Farklı olanı ve halkın yararına olanı ortaya çıkaracaksınız ve ideaya gireceksiniz. 10 Yıl Seferihisar’ı yöneten 10 yıl Seferihisar’da belediye başkanlığı yapan Tunç Soyer, öyle inandı o bir avuç buğday tohumuna, atalık tohumuna. Ekti, çoğalttı bugünlere sadece Ulamış’da değil sadece Seferihisar’da değil. Burdur’da, Manisa’da, Alaşehir’de aklınıza gelebilecek her yerde atalık tohumunda bulunan bu buğday ekiliyor, hasadı yapılıyor, ekmeğe dönüştürülüyor ve milletin sofrasına gidiyor. Bu eser, bu idrak o inancın esridir. O bayrağı bıraktı, koca başkan İsmail kardeşim şimdi daha yüksellere taşıyor Seferihisar’da. Başka tarımın en iyi örneklerini İsmail Yetişkin Seferihisar’da veriyor. Başkanımız Tunç Soyer, Atalık tohuma verdiği bu değeri Can Yücel Tohum markasını İzmir’de de Türkiye’de de örnek bir tarım vizyonu sunuyor. Başka bir tarım mümkün mottosunun ve sloganın altındaki yapan büyük devrim de budur”  

Haber

Haber

Gün boyu süren etkinlik Seferihisar Kültür Sanat ve Halk Danslarıyla devam etti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme