• Haberler
  • Gündem
  • Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım’da ebediyete intikali gazetelerde nasıl yer almıştı?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım’da ebediyete intikali gazetelerde nasıl yer almıştı?

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün edebiyete intikalinin 85. yılı. 1938 yılında Atatürk’ün...

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün edebiyete intikalinin 85. yılı. 1938 yılında Atatürk’ün ölümü büyük acı ve üzüntüyle gazete manşetlerine taşınmış, halka duyurulmuştu.

İŞTE ÖN PLANA ÇIKAN GAZETELER:

11 Kasım 1938 tarihinde Tan Gazetesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat haberini manşette “Babamızı Kaybettik – Büyük Şefimiz Atatürk Dün Sabah Hayata Gözlerini yumdu” ifadesiyle duyurmuştu.

Haber

Cumhuriyet Gazetesi’de 11 Kasım 1938 tarihinde “Büyük Milli Matemimiz” başlığı ile Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü halka duyurmuştu.

Haber

Son Posta gazetesi ise “Onun arkasından yalnız Türk yurdu değil, bütün dünya ağlıyor!” başlığıyla Ulu Önder’in ölümünün büyük üzüntüsünü halka aktarmıştı.

Haber

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü dünya basınında da geniş yer bulmuştu. Paris-Soir Gazetesi manşetinde “Kahramanlığı ve dehası ile bağımsızlığı sağladı” başlığını atmıştı.

Haber

Ce Soir Gazetesi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü “Kadın erkek eşitliğini getiren lider” başlığı ile halka duyurmuştu.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme