• Haberler
  • İzmir
  • Uluslararası Çömlek Festivali'nden renkli kapanış

Uluslararası Çömlek Festivali'nden renkli kapanış

Menemen Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, 6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen üç günlük etkinliklerin ardından sona erdi.

Festival, renkli görüntüler, çeşitli etkinlikler ve uluslararası katılımıyla büyük bir başarıya imza attı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivalin ardından yaptığı açıklamada, Menemen’in ve tüm Menemenlilerin gurur duyacağı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Uluslararası Çömlek Festivali'nden renkli kapanış

Festivalde Coşku ve Yaratıcılık Öne Çıktı

Bu yıl 39 ülkeden katılımcının yer aldığı festival, sergiler, yarışmalar, workshoplar, paneller ve ürün satış alanlarıyla dolu dolu geçti. Festivalin kapanış töreninde kürsüye çıkan Başkan Aydın Pehlivan, Menemen’in kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtan festivalin, yalnızca bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda uluslararası bir kültürel buluşma olduğunu belirtti. Pehlivan, “İlk festivalimizde 18 ülkeyle çıktığımız bu yolda, bu yıl 39 ülkeyi Menemen’de buluşturduk. Yarınlarda belki 100 ülkeyi bulacağız. Bu gurur tüm Menemenli hemşehrilerimindir. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Festivaldeki Başarılar ve Katkılar

Pehlivan, festival süresince Menemen’in kırmızı toprağını sanata dönüştüren çömlekçilere teşekkür etti. “Sizler Menemen’in kalbi, bu toprakların asıl değerlerisiniz. Emeklerinizle ilçemize değer kattınız” diyen Pehlivan, çömlekçilerin ulusal ve uluslararası alandaki başarılarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, festivalin yabancı misafirlerine Menemen’in kültür elçisi olarak görev yapacaklarına olan inancını dile getirerek, çevrelerine festival deneyimlerini anlatacaklarına olan güvenini belirtti.

Yarışma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Festivalin kapanış töreninin ardından Hünerli Eller Çömlek Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren isimler ve ödülleri şu şekilde sıralandı:

Ustalar Estetik Dalı:

Uğur Tokmak
Talip Yel
Ali Buzkan
Ustalar Estetik Jüri Özel Ödülleri:

Ramazan Yaman
Svetlana Iliuschonac
Veysi Polat
Ustalar Teknik Dalı:

Oktay İde
Uğur Tokmak
Ali Hikmet Koç
Amatör Estetik Dalı:

Elif Kazan
Abdullah Oruç
Büşra Kaya
Festival, Menemen’in kültürel ve sanatsal zenginliklerini uluslararası düzeyde tanıtma amacına ulaşmış olarak tamamlandı. Menemen Belediyesi ve festival ekibi, başarıyla sonuçlanan bu organizasyon için tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme