Uluslararası Mitoloji Film Festivali başlıyor

Mitoloji severler için büyük bir buluşma noktası haline gelen Uluslararası Mitoloji Film Festivali (UMFF), ikinci yılında kapsamını genişleterek daha fazla şehirde sanatseverlerle buluşacak.

Geçtiğimiz yıl İzmir'de başlayan festival, bu yıl İzmir merkez olmak üzere Manisa ve İstanbul’da da düzenlenecek.

Uluslararası Mitoloji Film Festivali başlıyor

Festival, 3 Ekim tarihinde İzmir'deki tarihi Agora Antik Kenti’nde başlayacak ve 8 Ekim'de İzmir’in önde gelen kültürel mekânlarından Klaros Antik Kenti’nde yapılacak kapanış töreniyle sona erecek. Festival, bu tarihler arasında İzmir dışında Manisa ve İstanbul’da da çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Manisa’daki etkinlikler 7 Ekim'de, İstanbul’dakiler ise 9 ve 10 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin dikkat çeken özelliklerinden biri ise tüm etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olması.

Zengin Etkinlik Takvimi

Festival kapsamında yalnızca film gösterimleri değil, aynı zamanda söyleşiler, paneller, gastronomi etkinlikleri, sergiler ve müzik dinletileri de düzenlenecek. Bu sayede sanatseverler, mitoloji temasını birçok farklı açıdan keşfetme fırsatı bulacak.

Söyleşi ve panellerde ise mitolojinin farklı alanlardaki yansımaları ele alınacak. Bunlar arasında Türk ve Yunan Mitolojisi Karşılaştırması, Türk Mitolojisi Bize Ne Anlatıyor?, Mitolojide Aşk ve Güzellik Teması gibi başlıklar yer alacak.

Uzun Metraj Senaryo Yarışması

Bu yıl festivale damgasını vuracak bir diğer etkinlik ise uzun metraj film senaryo yarışması olacak. Yarışma, Türk mitolojisine ait öğelerle yazılan senaryoları ön plana çıkarıyor. Ön elemeden geçen senaryolar, seçici kurula sunulacak ve kazanan senariste 50 bin TL ödül verilecek. Ödül töreni ise 6 Ekim tarihinde Urla’daki Necati Cumalı Anı Evi'nde gerçekleştirilecek.

Yarışmanın jürisinde Türk edebiyatı, sinema ve tiyatro dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor. Jürideki isimler arasında yazar ve senarist Doğu Yücel, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Parsa, yapımcı ve senarist Kemal Kaplanoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Alper, Dr. Murat Bilgili, oyuncu ve yönetmen Gürol Tonbul ve Dr. Murat Küçükhemek bulunuyor.

Festivalin Büyüme Hedefi Festival Direktörü Gülşah Elikbank, festivalin kapsamını genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Elikbank, “Festivalin farklı kentlere ve ilçelere yayılmasıyla daha fazla insana ulaşabileceğiz. Bu da bizi son derece mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Festivalin bu yıl Türkiye’nin üç farklı ilinde gerçekleşmesi, sanatseverlerin ilgisini çekecek çeşitli etkinliklerle zenginleşmiş bir deneyim sunacak.

Uluslararası Mitoloji Film Festivali, mitolojiye ve sanata ilgi duyan herkes için eşsiz bir buluşma noktası olmayı sürdürüyor.


 

Bakmadan Geçme