Ümit Özdağ kimdir?

  Son zamanlarda sıkça gündeme  olan Ümit Özdağ kimdir? Ümit Özdağ, 3 Mart 1961 yılında Tokyo/Japonya'da...

Ümit Özdağ kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Son zamanlarda sıkça gündeme  olan
Ümit Özdağ kimdir?

Ümit Özdağ, 3 Mart 1961 yılında Tokyo/Japonya’da dünyaya geymiştir. 1963 yılı sonunda Türkiye’ye dönmüştür. Bu nedenle Ümit Özdağ’ın çocukluk yılları Türkiye’de geçmiştir.

Ümit Özdağ, yüksek öğrenimini 1980-1986 yılları arasında Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde gerçekleştirmiştir. Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde öğrenim görmüştür. Ümit Özdağ yüksek lisans tezini “Türkiye’de Planlı Kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı” olarak belirlemiştir.

Ümit Özdağ, 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak mesleğe ilk adımı atmıştır.  1990 senesinde “Atatürk ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri” konulu çalışması ile siyaset bilimi doktoru olmuştur.

Dr. Özdağ, 1993 yılında “Menderes Döneminde Ordu-Siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs Askeri Hareketi” konulu tezi ile siyasal teori doçenti unvanını kazanmıştır.

Doç. Dr. Ümit Özdağ, 1994 yılında 2004 yılına kadar çıkacak olan “Avrasya Dosyası” adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başlamış ve editörlüğünü üstlenmiştir.Ümit Özdağ, 1997-1998 senelerinde ABD’de Baltimore’da Towson Üniversitesi’nde küreselleşme, Avrasya’da etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmış ve aynı konuların dersini vermiştir.

 

Şuan Özdağ, Zafer Partisi’ nin Genel başkanlığını yapmaktadır.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme