• Haberler
  • İzmir
  • Ümit Özdağ’dan mültecilere İzmir’den gözdağı!

Ümit Özdağ’dan mültecilere İzmir’den gözdağı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemalpaşa ve Buca İlçe Başkanlıklarının açılışı için İzmir'e geldi. Buca...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemalpaşa ve Buca İlçe Başkanlıklarının açılışı için İzmir’e geldi. Buca İlçe Kongresi’ne katılan Özdağ, kongre’de sığınmacılarla ülkelerine geri dönüşüyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

“BU VARANI KİMSEYLE PAYLAŞMAYA NİYETİMİZ YOK”

Özdağ, sığınmacılara geri dönmeleri için 1 yıl mühlet verileceği ve dönmek istemeyen sığınmacıların tutuklanacağını söyledi. Özdağ, “Sığınmacılar konusunda söylediğimiz her şey doğru çıkıyor. Zafer Partisi ilk gün ne söylediyse bugün de onu söylemekte. Sığınmacıların vatanlarına dönmesi için Suriye ile görüşeceğiz. Geri dönüş için şartları oluşturacağız. Sonra bu insanlara yapılan sağlık, sosyal yardımları keseceğiz. 1 sene içinde geri dönmeleri için mühlet vereceğiz, yol konusunda yardım edeceğiz. Ben dönmem diyenleri tutuklayıp yargıya teslim edeceğiz. Burası dünyanın lunaparkı değil. Burası bizim vatanımız bedeli kanla ödenmiş Bu vatanı kimseyle paylaşmaya niyetimiz yok. Türkiye benim vatanım, öyle kalacak” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR ÇOCUKLARINI OKUTAMIYORLAR”

AKP iktidarının ekonomi politikasını da sert bir dill eleştiren Özdağ “Toplumun yüzde 3’ü ekonomik krizden etkilenmezken toplumun yüzde 97’sinin her geçen gün hayat kalitesi düşerek bu krizden çıkma mücadelesi veriyor. İktidarın çözüm olarak getirdiği neoliberal IMF politikaları, zenginlerin daha zengin olduğu, dolaylı vergilerle halkın ümüğünü sıkan politikalarla kurulmuş bir ekonomik program uygulanıyor. Türk Milleti, IMF politikalarının bedelini geçmişte ödedi, şimdi de ödüyoruz. İnsanlar çocuklarını okutamıyorlar. İlkokulda, lisede nasıl yaptılarsa önüne gelen özel okul açma imkanı sağladılar. Diplomalı genç işsizler ortaya çıkardılar. Cemaatlerin yurtları para kazansın diye devlet yurdu açmayı bıraktılar. 8-9 kişi aynı yurt odasında kalmak zorunda ve inanılmaz rakamlar ödeniyor. Bu ekonomik krizden ne sarayın ne de diğer muhalefet partilerinin neoliberal ekonomik politikalarıyla çıkmak mümkün değil” dedi.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme