Ümit Özlale: Siyasetin pis dilini kullanmayacağım

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, TV 9...

Ümit Özlale: Siyasetin pis dilini kullanmayacağım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, TV 9 İzmir’de Aysun Güler’in sunduğu ‘Yerel Seçime Doğru’ programına konuk oldu. Özlale yerel siyasetin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmirlinin oyuna neden talip olduğunu şu şekilde açıkladı:

Liyakatimden dolayı beni tercih etmeliler. İşçi bir anne babanın çocuğu olarak çok çalıştım. En sevdiğim özelliğim çalışkan olmamdır. İzmir’in en iyi devlet okullarında okudum. Yurt dışına gidip eğitim gördüm. 38 yaşında profesör oldum. Birikimlerimi İzmir için vermeye hazırım. Her şeyden önce İzmirliyim. Her sokağında anım var. Ayrıca makul birisiyim, asla siyasetin pis dilini benimsemem. Belediye Başkanı seçilirsem faydam olmadığını düşündüğümde öğrencilerime dönmekten çekinmem. İzmir’in kazanması için çalışıyorum. Ben seçmene AK Parti ve CHP’den farklı ve makul bir belediyecilik yolu sunuyorum. Çok yakında şehrin merkezinden başlayacak şekilde, ulaşımda alt yapıda ve birçok konuda neler yapacağımı paylaşacağım.

‘‘BELEDİYE İNSAN KAYNAĞINI YÖNETEMİYOR’’

Kemeraltı’nda gerçekleşen yenileme projesini yetersiz ve geç kalınmış bulduğunu söyleyen Özlale, ‘‘Havra Sokağı’nda hangi esnafla konuşursanız konuşun, biraz yağmur yağdığında bile kötü koku yükseliyor’’ dedi. İzmir’deki kültürel faaliyetlerin yetersiz kaldığını belirtti. Özlale, belediyenin insan kaynağını iyi bir şekilde yönetemediğini söyledi ve açıklamasında şu ifadeye yer verdi:

30 binden fazla çalışanı olup da hala insanlar nasıl temel belediyeciliğin yapılmadığından şikayet ediyor? Belediye, insan kaynağını iyi yönetemiyor.

Tunç Soyer’in vaatlerinin yüzde 87’sini gerçekleştirmesiyle ilgili de konuşan Özlale, ‘‘daha vaatlerinin yer aldığı internet sitesi açılmıyor. Çok da fazla bir şey söylemek istemiyorum’’ dedi. İzmir’de yaşanan sorunların çözümüne ilişkin, ‘‘İzmir’de 1,5 yıllık süre içinde çöp, trafik gibi sorunlar halledilir ve İzmir nefes alır. Ancak kentsel dönüşüm için 10-15 yıla ihtiyacımız var’’  ifadelerini kullandı.

‘‘PARTİDE SİYASİ İLETİŞİMİ İYİ KURAMADIK’’

Partinin yaşadığı üye kaybına ilişkin açıklamalarda bulunan Özlale, ifadelerinde şunlara yer verdi:

En fazla üyesi olan üçüncü partiyiz. Kayıp yaşamamızın nedeni siyasi iletişimi iyi yapamadığımızdan. Üyelerimizin önemli bir bölümü 2-6 Mart dönemindeki krizin faturasını bize mal ettiler. İkincisi sebep ise CHP ile ittifak kurmadığımızdan kaynaklandı. İttifak siyasetinin Türkiye’ye hiçbir şey kazandırmadığını gördükten sonra kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istedik.  Partimiz kolay kurulmadı. Kurulduğunda da CHP ile yaptığımız ittifakta insanlarda şöyle bir algı oluştu: ‘CHP ile İYİ Parti birbirinden ayrılmaz iki bütündür’ Üyelerin önemli bir kısmı bütünlükten dolayı üyeydi. Sadece parti üyeleri değil parti içindeki isimleri de kaybettik. Partiye emek gösteren herkese aramızdan ayrılsalar da teşekkür ederim.  Yeter ki ayrıldıktan sonra doğru olmayan açıklamalar yapmasınlar. Öz eleştiri de yapmak istiyorum. Parti siyasi iletişimi iyi yapamadı. Doğru iletişimin daha şeffaf, halkla iç içe, basını daha etkili bir şekilde kullanarak yapabilirdi.

‘‘KUTUPLAŞMAYA NEDEN OLMAYALIM’’

Bornova Anadolu Lisesi arazisinde gerçekleşen anaokulu inşaatı hakkında siyasi isimlere seslenen Özlale, ‘Bornova Anadolu Lisesi (BAL) Lisesi mezunuyum. Arazi içinde anaokulu yapılmak isteniyor. Bu da tartışmalara yol açtı. En önemlisi BAL’ın çıkarlarını korumak. Siyasetçilere çağrıda bulunmak istiyorum: olayları tırmandıracak, kutuplaştırmaya neden olacak söylemlerden kaçınalım. Önce oradaki hukuki mevzuata bakmak lazım. Orada bina yapılması yasalsa, yapılacak olanın BAL’a hizmet edecek yapıda olması lazım’ dedi.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme