'Umut Sensin' Çocuk Sineması

Onlar, 'Umut Sensin Derneği'nin üyeleri. Yaşanan deprem felaketinden en çok çocukların etkilendiğini düşündüler. Kendi imkanlarıyla temin ettikleri malzemeleri sırtlanıp yola koyuldular. Kahramanmaraş Elbistan'a vardıklarında bölgeye, önce zemin düzenlemesi yaptılar, ardından büyük bir çadır kurdular. Zemini hazırladılar, çadırın içine küçük konuklarının rahat etmesi için armut koltukları sıraladılar. Beyazperdeyi yerleştirdiler. Film makinesini yerine koydular. Çadırın önüne de 'Çocuk Sineması' yazılı pankartı astılar.

'Umut Sensin' Çocuk Sineması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonra mı? Birbirine baktılar. Ağlamaya başladılar. Buluşacakları çocukların görüp etkilenmemesi için gözyaşlarını sildiler. Yapmacık da olsa gülerek onları heyecanla bekleyen miniklerle bir araya geldiler.

Haber

Küçük yaşta büyük çok büyük acılar yaşayan misafirleriyle iletişim kurdular. Sohbet edip, oyunlar oynadılar. Çocuklarla çocuklaştılar. Ardından çadıra geçip ‘Buz Devri’ filmiyle misafirlerine keyifli anlar yaşattılar.

Haber

Gönüllük esasıyla çalışan ‘Umut Sensin Derneği’nin üyeleri, çocuklara ‘Renklerin en kalabalığı sizsiniz’ diye seslendiler ve büyük şair Nazım’ın dizeleriyle seslendiler:

Güzel günler göreceğiz çocuklar
Güneşli günler göreceğiz.
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar
Işıklı maviliklere süreceğiz…

Haber

Haber

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme