• Haberler
  • Dünya
  • ‘Unabomber’ lakaplı Ted Kaczynski hücresinde ölü bulundu

‘Unabomber’ lakaplı Ted Kaczynski hücresinde ölü bulundu

“Unabomber” olarak bilinen Ted Kaczynski, ABD hapishanesindeki hücresinde ölü bulundu. Kaczynski, 17 yıl boyunca bombalı mektuplarla...

‘Unabomber’ lakaplı Ted Kaczynski hücresinde ölü bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Unabomber” olarak bilinen Ted Kaczynski, ABD hapishanesindeki hücresinde ölü bulundu. Kaczynski, 17 yıl boyunca bombalı mektuplarla terör eylemleri gerçekleştirmiş ve 1996 yılında Montana’da yakalanmıştı. Üniversiteler ve havaalanları gibi yerleri hedef alan saldırıları nedeniyle ülke çapında ünlenen Kaczynski, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 81 yaşındaki Kaczynski’nin ölüm nedeni henüz belirlenmedi.

Unabomber kimdir?

Theodore John Kaczynski, Amerikalı bir matematikçi ve teröristtir. 22 Mayıs 1942’de doğan Kaczynski, “Unabomber” olarak da bilinir. Harvard Üniversitesi’nde matematik alanında eğitim almış ve daha sonra Michigan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Ancak, modern teknoloji ve endüstrileşme karşıtı ideolojiler geliştirmiştir. 1978-1995 yılları arasında bombalı saldırılar düzenleyerek birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur. 1996 yılında Montana’da yakalanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. Kaczynski’nin hikayesi, psikolojik profili ve ideolojisi, büyük bir dikkat ve tartışma konusu olmuştur.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme