• Haberler
  • Gündem
  • UNICEF: Gazze Şeridi, çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldi

UNICEF: Gazze Şeridi, çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldi

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr, Gazze Şeridi’nde yaşanan çocuk ölümleri ve...

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr, Gazze Şeridi’nde yaşanan çocuk ölümleri ve yaralanmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Hudr, İsrail’in saldırıları sonucunda yaklaşık bir milyon çocuğun evlerinden zorla uzaklaştırıldığını ve Gazze’nin çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldiğini ifade etti.

Çocukların oyun oynadığı alanların enkaz yığınına döndüğünü vurgulayan Hudr, Gazze’de her gün onlarca çocuğun öldüğünü ve yaralandığını rapor etti. Sağlık sistemine yönelik saldırılar nedeniyle çocukların tedavi imkanlarının sınırlı olduğunu belirten Hudr, sahadaki ekiplerin çocuklarla karşılaştığı travmatik durumların arttığını dile getirdi.

Gazze’deki çocukların yaşadığı zorlukları ve daha fazla sıkıntı çekmelerini önlemek için insani yardımın bölgeye girişine izin verilmesi çağrısında bulunan Hudr, kalıcı bir insani ateşkesin acil olarak sağlanması gerektiğini vurguladı. UNICEF ve diğer yardım kuruluşlarının, Gazze Şeridi’nde tüm çocuklara ve ailelere güvenli erişim sağlama ihtiyacını dile getiren Hudr, dünyanın bu duruma derhal müdahale etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme