• Haberler
  • Gündem
  • Üniversite bölümlerine ayrışma geliyor: Öğrenciler tepkili

Üniversite bölümlerine ayrışma geliyor: Öğrenciler tepkili

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, idari yönetiminin aldığı kararla İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) kapatılması ile Fen ve...

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, idari yönetiminin aldığı kararla İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) kapatılması ile Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin ‘fen fakültesi’ ile ‘Beşeri Sosyal Bilimler Fakültesi’ olarak ayrışması üzerine değerlendirilmeler yapılmasına tepkili. Bu plan çerçevesince İİBF bünyesinde bulunan İşletme bölümü yönetim bilimleri fakültesine, ekonomiyle siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümleriyse ‘beşeri ve sosyal bilimler fakültesi’ bünyesinde yer alacağı vurgulandı.

Boğaziçililerden tepki

20 Aralık senato toplantısında Fen Edebiyat Fakültesi, ‘Fen Fakültesi’ ile ‘İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi’ olarak ikiye bölünmesini, Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin kapatılarak İİBF’ye dahil edilmesi oy çokluğuyla onaylanmasının ardından tepkiler devam etti.

Üniversite öğrencileri ve akademisyenler, duruma tepki gösterirken ‘Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin kapatılmasına ve diğer bölümlerin birleştirilmesine karşı Güney Meydanı’nda bir araya gelerek tepkiler dile getirildi. Boğaziçili öğrenciler, 25 Aralık Pazartesi 14.00 ve 15.00 saatleri arasında ‘özgür üniversite’ konulu tepkilerini gösterecek.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme