Ünlü turizm devi FTI iflas etti!

Avrupa’nın üçüncü en büyük tur operatörü FTI, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Münih merkezli şirket, yerel mahkemeye...

Avrupa’nın üçüncü en büyük tur operatörü FTI, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Münih merkezli şirket, yerel mahkemeye iflas dosyasını ileterek adım attı. Ancak, halihazırda seyahatlerine devam eden müşterilerin süreçten etkilenmemesi için çalıştıklarını belirtti. Şirket, başlamamış olan seyahatlerin ise 4 Haziran’dan itibaren gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu.

DW Türkçe’nin haberine göre, iflas sürecinden etkilenen müşterilere para iadelerinin yapılması için çalışmalar sürerken, bu durumun sigorta şirketleri ve fonlar üzerinde bir yük oluşturması bekleniyor. Şirketin 11 bin çalışanı bulunuyor ve pandemi döneminde Alman hükümetinden 595 milyon euro yardım almıştı.

ABD’li yatırım konsorsiyumu Certares, FTI’yi 1 euroluk sembolik bir bedel karşılığında satın almak ve sonrasında şirkete 125 milyon euro nakit kaynak sağlamak için bir teklifte bulunmuştu. Ancak, rekabet kurumunun incelemesi tamamlanmadan FTI’nin nakit sıkıntısı yaşadığı belirtildi.

Son haftalarda şirketin rezervasyonlarının azaldığı, ancak hizmet sağlayıcıların nakit ödeme taleplerinin nakit yoksunluğuna neden olduğu ifade edildi. Nisan ayında yapılan bir basın açıklamasında, FTI’nin müşterileri arasında Türkiye’ye olan ilginin yüksek olduğu ve pandemi öncesi 2019’da görülen rezervasyon sayılarının aşılacağı belirtilmişti. FTI’nın iflasının Türkiye’deki turizm sektörü üzerindeki etkileri yakından izleniyor.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme